logo, balkanska veslacka asocijacija

VESLANJE

BALKANSKI ŠAMPIONAT U TURSKOJ (10-11 SEPTEMBAR)

Srbija je na Balkanskom šampionatu osvojila ukupno 11 medalja – četiri srebra i sedam bronzi

Drugog, poslednjeg, dana Balkanskog veslačkog prvenstva u Istanbulu, na kojem se takmičilo šest reprezentacija, Srbija je osvojila još četiri medalje i tako ovo takmičenje završila ukupno 11 odličja. Nakon sedam medalja u subotu u nedelju su osvojene još po dva srebra i bronze. U juniorskoj konkurenciji osmerac Nikola Simović, Vuk Matović, Filip Lazić, Aleksandar Marinkovski, Luka Miladinović, Luka Lekić, Nikola Krlović, Ignjat Đorđević, kormilar Mateja Jošić (Partizan) u uzbudljivoj i neizvesnoj trci osvojio je drugo mesto iza posade Rumunije. U istoj konkurenciji četverac skul Marko Jošić, Petar Jovanović, David Pap, Miljan Milošević bio je četvrti, a isti plasman ostvario je i ženski juniorski dubl skul Jelena Momirov, Nina Jovanović.

Povezana vest:  VESLANJE, Srpski dvojac bez kormilara šesti

U ženskoj juniorskoj konkurenciji u nedelju smo, pored dubl skula, imali još dve posade. Dvojac bez kormilara Milica Lugonja, Luna Ugrenović osvojio je bronzu, dok je skif Zorica Mrđa bio peti.

Kadetski četverac skul Nikola Selaković, Bojan Došljak, Andrija Šljukić, Nemanja Uzanović zauzeo je drugo mesto u ovoj disciplini, dok je u istoj konkurenciji četverac bez kormilara Igor Lončarević, Duško Hajduković, Aleksandar Beđik, Aleksa Stanković osvojio bronzu. Kadetski dvojac bez kormilara Petar Savin, Miloš Aleksić bio je četvrti, dok je žesnki kadetski četverac skul Milica Slijepčević, Miona Mitrović, Aleksandra Knežević, Nađa Ilić bio peti.

Povezana vest:  VESLANJE, Ivković hvali svoju grupu

– Možemo da budemo zadovoljni nastupom naših posada i drugog dana Balkanskog šampionata. Osvojili smo još četiri medalje a ostaje žal što juniorski osmerac i kadetski četverac skul nisu uspeli da se popnu na vrh postolja. U oba slučaja bolji od naših čamaca bili su Rumuni posle krajnje neizvesnih i uzbudljivih trka. Ostale posade su postigle manje-više očekivane rezultate s tim što smo malo više očekivali od kadetskog dvojca bez kormilara. Po rezultatima morao je da se uključi u borbu za medalju ali je na kraju završio prvenstvo kao četvrti– kazao je s lica mesta trener veslačke reprezentacije Srbije Aleksandar Ivković.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović bez polufinala na 100 metara slobodno