velimir_stjepanovic (5)

Velimir Stjepanović u finalu 200  delfin

 

Reprezentativac Srbije u plivanju Velimir Stjepanović plasirao se u finale trke na 200 metara delfin na Olimpijskim igrama u Londonu. Stjepanović je večeras u svojoj polufinalnoj grupi zauzeo četvrto mesto u vremenu 1;55,13 i u finale je ušao sa osmim vremenom.

Polufinalnu trku Stjepanoviæ je isplivao 14 stotinki sporije nego jutros u kvalifikacijama, kada je postavio

Povezana vest:  PLIVANJE, AZIJA, Kineska tinejdžerka ponovo osvojila zlatnu medalju na AI

nacionalni rekord i bio brži i od Majkla Felpsa. Znalo se da bi mu taj rezultat gotovo sigurno doneo finale,

ali ne i da li će u istom danu moći da ga ponovi, jer za ovako velika takmičenja nije dovoljan samo kvalitet, već je neophodno i iskustvo, koje 19-godišnji Stjepanović još nema.

Ako nije imao iskustva, hrabrosti je Stjepanović svakako imao. Bez straha se uopustio u duel sa Felpsom, Dinkom Jukićem i Pavelom Korzenjovskim i prvi je okretao na 50, 100 i 150 metara.

Povezana vest:  KAJAK, Bronza za ženski četverac na Adi

Tada su najbolji delfinaši sveta napali i pretekli našeg novog asa, ali su ga na taj način i povukli i omogućili mu da ostvari vreme dovoljno za plasman u finale.

Ispred Stjepanovića su bili Felps (1:54.53), Jukić (1:54.95) i Korzenjovski (1:55.04), kao i četvorica plivača iz prvog polufinala – Japanac Takeši Macuda (1:54.25), Južnoafrikanac Čad le Klos (1:54.34), Kinez Jin Čen

Povezana vest:  PLIVANJE, Dva finala i jedno polufinale za srpske plivače ne EP

(1:54.43) i Amerikanac Tajler Kleri (1:54.93). Finalna trka je na programu sutra uveče.