nikolic i oks 2

Nikolić: Hvala što ste pokazali da imamo budućnost

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u društvu supruge Dragice, primio je danas osvajače medalja na prvim Evropskim igrama u Bakuu i zahvalio im se na borbenosti i posvećenosti koju su pokazali.
-U opisu radnog mesta predsednika treba da bude doček sportista koji su dostojno predstavljali Srbiju. Hvala vam što ste pokazali da imamo budućnosti i hvala vam na borbenosti i medaljama koje stoje na vašim grudima – rekao je Nikolić, obraćajući se sportistima i stručnom štabu.
Presednik Republike je naglasio da je u Bakuu još jednom potvrđeno da je naša nacija kulturna i borbena i da se samo timskim radom dolazi do vrhunskih rezultata.
-Disali ste isto, osećali ste isto i pokazali da je upravo taj odnos prema sportu, pobednički mentalitet taj koji je najvažniji – rekao je Nikolić.
On je naglasio da su uspesi naših sportista izuzetno značajni, jer pokazuju put kojim treba ići.
-U poslednje vreme deca se okreću sportu i dobro je da se promenio taj sistem vrednosti, koji su ranije činili skupi automobile – rekao je Nikolić.
On je naglasio da njihovi postupci pokazuju da se samo napornim radom i upornošću dolazi do uspeha i poželeo sportistima još mnogo godina uspešnog takmičenja.
U ime sportista, predsedniku Nikoliću zahvalila se osvajač zlatne medalje u streljaštvu Andrea Arsović, poklonivši mu simboličnu medalju.
-Velika čast je da ispred svih sportista da vam se zahvalim na velikoj podršci koju ste nam pružali u Bakuu, kao i na divnoj dobrodošlici. Nadam se da smo ovim medaljama usrećili naciju i želieli bismo da to isto učinimo i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. – poručila je Arsovićeva.
Prijemu su prisustvovali i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar OKS Đorđe Bišacki.
Srbija je na Olimpijskim igrama u Bakuu osvojila 15 medalja, od kojih osam zlatnih, četiri srebrne i tri broznane.

Povezana vest:  Istorijsko zlato Amerikanca Ligetija u veleslalomu

nikolic i oks 1