NBCUniversal International Networks (NBCUIN) najavio je od 16. jula lansiranje SCI FI kanala, posvećenog naučnoj fantastici, u HD rezoluciji na platformama United Group: Total TV, SBB i Telemach, u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. SCI FI nastavlja da plasira poseban program strastvenim ljubiteljima žanra, a sada im nudi i poboljšano iskustvo gledanja.

“SCI FI je jedini specijalizovan naučnofantastični kanal u regionu i nastavlja da bude omiljen među fanovima. I lansiranje HD-a i nedavno osvežavanje brenda znače da fanovima pružamo poboljšano iskustvo gledanja, upotpunjeno maštovitim digitalnim sadržajem i jakom programskom ponudom u 2018. godini.” izjavila je Katharina Behrends, direktorka marketinga za Centralnu i Istočnu Evropu NBCUniversal International Networks.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Discovery Channel: Prljavi poslovi - Australija

“Naša filozofija prema potrošačima usmerena je ka tome da pružimo bolje usluge našim korisnicima, što uključuje uvođenje novih TV programa, ali i poboljšanje postojećih formata. Oduševljeni smo što ovo partnerstvo poboljšava iskustvo gledanja programa za sve SCI FI fanove. United Group će i dalje nastojati da obezbedi konstantno poboljšanje našeg sadržaja i da dalje razvija naše platforme, čime se sadržaj još više približava našim gledaocima.” rekla je Suzana Radošević, Content Management Director, United Group.
Atraktivna programska ponuda kanala SCI FI u 2018. krenula je sa premijerama novih sezona serija Bibliotekari, Mađioničari i Kildžojs i nastavlja se uz premijeru nove serije, avanturističke fantazije, Predstraža u septembru. Fanovi filmova takođe mogu da se raduju tematskim serijalima na kanalu uključujući Nedelju ajkula u kojoj se prikazuje regionalna premijera filma Tornado ajkula 6, Mitika franšiza i 31 dan Noći veštica, koji dolaze posle veoma uspešne Nedelje iz doba jure u junu.

Povezana vest:  AMC otkriva prve detalje osme, poslednje sezone serije Fear The Walking Dead