marcia-wallace-edna-krabappel

Umrla glumica Marsija Volas, poznata kao Edna iz Simpsonovih

Glumica Marsija Volas (Marcia Wallace), koja će ostati upamćena po davanju glasa učiteljici Edni Krabapl iz serije „Simpsonovi“, umrla je u 70 godini. Volasova je imala značajnu ulogu 70-ih godina u humorističkoj seriji „The Bob Newhart Show“ koja je emitovana na američkoj televiziji I koja je bila dva puta nominovana za Zlatni globus, objavio je Jahu njuz. 
Umrla je od komplikacija nastalih usled lečenja od raka dojke. Iako je bolest dijagnostifikova sredinom 80-ih godina, ona je uspela da se izleči, a potom je postala istaknuti aktivista u borbi protiv raka dojke s ciljem da podigne svest kod žena o neophodnosti prevencije. 
Produkcija „Simsponovih“ najavila je da neće tražiti zamenu za njen glas i da će lik učiteljice Edne biti ukinut. Glumica Jardli Smit (Yeardley Smith), koja u tom serijalu pozajmljuje glas Lizi Simpson, napisala je na svom tviter profilu: „Raj je sada mnogo lepše mesto zahvaljući tebi, Marsija“. 
Volasova je imala i manje uloge u nekoliko popularnih televizijskih američkih serija poput „Murder, She Wrote“, „Bewitched“, „Columbo“, „The Brady Bunch“ i „A Different World“. 

Povezana vest:  Dragoslav Lazić na čelu žirija 12. Fedis festivala