borkovic-kval-maroko

Borković u novoj sezoni uz AMSS i AMS Osiguranje

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u novoj sezoni svetskog šampionata turing automobila (WTCC) voziće uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS) i AMS Osiguranja.
Borković je zbog zdravstvenih i finansijskih problema bio primoran da izostane sa poslednje trke WTCC u Makau i u tom trenutku bilo je veoma neizvesno njegovo učešće u novoj sezoni. 
Zahvaljujući, izmedku ostalih, AMSS i AMS Osiguranju, koji su odlučili da postanu jedan od njegovih pokrovitelja, Borković će i u 2015. godini imati priliku da pokaže da zaslužuje da se nađe među 20 najboljih vozača sveta.
-Hvala AMSS što je prepoznao koliko ovo što ja radim znači za našu zemlju. Sigurno ću se truditi da u narednoj godini zajedničkim snagama postignem još bolje rezultate – izjavio je Borković.
Predsednik AMSS Mirko Butulija istakao je zadovoljstvo što nacionalni savez može da pomogne najboljem srpskom automobilisti i istakao da će AMSS u narednoj godini raditi pre svega na bezbednosno-preventivnim akcijama u saobraćaju i razvoju automoto sporta.
Borković je osvajanjem drugog mesta na stazi Suzuka u Japanu postigao najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma. 
U ukupnom poretku, Borković je debitantsku WTCC sezonu završio na 14. poziciji.

Povezana vest:  Sagmajster krenuo ka Argentini