Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, pored sjajnih sportskih rezultata, trudi se da Srbiju uvek u svetu predstavlja u najboljem svetlu.

Tokom vikenda očekuje ga pretposlednja etapa takmičenja u TCR šampionatu u kojoj će pokušati da uđe u pet najboljih automobilista na svetu.

Paralelno sa ovom sportskom borbom Borković je izdejstvovao od čelnika TCR-a da i na stazi u Kini stoji baner „Invest in Serbia“ koji će videti milioni gledalaca širom sveta koji prate tv prenos.

Povezana vest:  RELI DAKAR 2011, Sainc pobedio i na četvrtoj etapi relija Dakar

Pančevac je prvi put na ovakav način skrenuo pažnju na našu zemlju još prošle godine tokom trka u Nemačkoj, Rusiji i Tajlandu kada se kod čelnika TCR-a izborio da postavi isti ovakav baner.

„Zaista se trudim svim silama da Srbiju predstavljam u najboljem svetlu svuda u svetu, ali i da joj pomognem koliko mogu. Mislim da je ovo dobar način da se skrene pažnja na našu zemlju. TCR je veoma popularan šampionat i u televizijskom prenosu ga prate milioni ljudi širom sveta. Poruka na baneru je kratka i veoma jasna. Ove godine bila je vidljiva na stazama u Nemačkoj, Austriji, Tajlandu i sada u Kini“, poručio je Borković.

Povezana vest:  Dušan Borković ubedljivo najbrži na treninzima u Evropskom šampionatu na brdskim stazama

Borković trenutno zauzima šestu poziciju u generalnom plasmanu sa osvojenih 108 bodova i svega dva boda manje od petoplasiranog Oriole.