kik_boks_ringSP ZA JUNIORE

U Beogradu padaju rekordi

 

Novobeogradska „Hala sportova“ od 19. do 26. septembra biće domaćin Svetskog prvenstva za kadete i juniore u kik boksu. Šampionat u Beogradu održaće se u svih sedam disciplina: semi kontaktu, lajt kontaktu, kik lajtu, ful kontaktu, lou kiku, K-1 stilu i muzičkim formama.

Nešto više od tri nedelje pre početka takmičenja sve govori da će se u „Hali sportova“ oboriti svi rekordi po broju učesnika. Izgleda da će se ispuniti procene Enia Falsonija, predsednika VAKO (WAKO) federacije, koji je najavio da će na smotri planete biti oko 2.000 učesnika.

Povezana vest:  SP MAKEDONIJA, Srbi startovali pobedama

Iako su do Svetskog prvenstva ostale tri nedelje već sada je prijavljeno više od 1.000 učesnika.

U kancelariju Kik boks Saveza Srbije stigli su dopisi iz 31 zemlje. Do sada prijavljeno je 1150 takmičara. Među prijavljenima tradicionalno najbrojnija je delegacija Rusije, a među prijavljenima su i mladi kikbokseri iz Južne Afrike, Egipta, SAD, Kanade, Australije, sa Novog Zelanda… Tom broju treba dodati i selekcije Italije koja je najavila dolazak 100 takmičara, Hrvatske sa minimum 130, Bugarske, Turske, Švajcarske, Francuske, selekcija koje će doći sa po oko 50 takmičara.

Povezana vest:  U „Šumicama“ za vikend „Srbija open 2012“

Kako je do Šampionata ostalo još dovoljno vremena očekujemo da će u narednih 10-15 dana stići prijave iz još nekoliko zemalja čime bi ovo takmičenje moglo da obori rekorde Svetskih seniorskih šampionata održanih u Beogradu 2001. i 2007.

Selekcija Srbije, koja tradicionalno i na takmičenjima mlađih kategorija osvaja odličja i zadržava visoko mesto u svetskom kik boksu, očekuju završne pripreme za SP. Kandidati za reprezentaciju će se od 7. do 17. septembra pripremati na Tari. Tradicionalna baza na Mitrovcu obezbeđuje odlične uslove za nesmetan rad reprezentacije. Stručni štab će raditi na tome da sportisti izbruse formu na pravi način kako bi u Beogradu očuvali kontinuitet dobrih rezultata.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE, B KLASA, Stošić i Vojvodina najbolji