Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao da je zadovoljan pobedom i time kako su se njegovi košarkaši borili na večerašnjoj utakmici protiv Zjelone Gore.

-Izgleda da mi ne možemo… Da nam nedostaje nam ovo na jednu loptu… Pravo da vam kažem, to je dosta zamorna stvar, i fizički i psihički, baš iscrpljuje. Sreća da je naredna utakmica tek u ponedeljak, pa ćemo malo da se odmorimo. Zadovoljan sam pobedom, kako su se borili. Da li su pravili gluposti? Jesu. Možda to nekima smeta, ali što se pre naviknu na to, manje će da im smeta – rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Partizan je kao domaćin u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ pobedio poljsku Zjelonu Goru sa 58:56 (17:17, 18:15, 6:13, 17:11), u trećem kolu Grupa E Lige šampiona. Džikić je naveo da pokušava da nadje način kako da balansira prvu i drugu grupu na terenu.

Povezana vest:  Ivković: Hvala igračima što nisu gubili veru

-Mi definitivno moramo da igramo sa 10 igrača. Prvo, sezona je dugačka i zahtevna, a drugo je to što imamo takvu ekipu koja je izjednačena u talentu. Znamo da su navijači navikli na bolje i kvalitetnije, ali ponavljam, što se pre naviknu, biće im lakše. Ako se ne naviknu, i to je u redu, to je njihovo pravo, nemam šta da zamerim, ako kažu da igramo ružno… Što se mene tiče, dok se bore, dobri su – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Finalni turnir Jadranske lige od 25. do 27. aprila

Košarkaš Partizana Kenan Karahodžić naveo je da je Zjelona Gora namučila njegovu ekipu.

-Bila je teška utakmica, imaju jako dobre niske igrače i jake centre tako da su nas namučili. Umorni smo, mislim da nam je ovo deseta utakmica u mesec dana, nadam se da će biti bolje – rekao je Karahodžić.

Povezana vest:  Pobeda juniora Crvene Zvezde u finalu Nike Junior Euroleague kvalifikacionog turnira

Partizan je zabeležio drugu pobedu u Ligi šampiona, a u sledećem kolu će gostovati Solnoku u Madjarskoj, 9. septembra od 18.00.