Košarkašice Crvene zvezde ubedljivo su savladale Partizan 1953 u prvom „večitom derbiju“ ove sezone, 74-53 (17-18, 25-10, 18-14, 14-11). Najefikasnija u Basket sitiju bila je Marija Prlja sa 20 poena.

Sigurna Zvezda do pobede u 9.kolu ŽKLS u svečanoj atmosferi. Pre početka utakmice predsednica KKŽ Nataša Kovačević je uručila plakete Zvezdinim legendama, čiji su dresovi podignuti u Basket sitiju – Vukici Mitić, Snežani Zorić, Sofiji Pekić, Zorici Đurković i Anđeliji Arbutini.

Oprezno su obe ekipe otvorile utakmicu, crveno-bele u petorci: Prlja, I.Katanić, Bogićević, Đorđević i Ćirić. Partizan je bio oslabljen odlaskom Branke Luković, ali je uspeo da dobije prvu četvrtinu predvođen Živadinovićkom i Matićkom. Ogromno iskustvo Ivanke Matić, bivše igračice Crvene zvezde i reprezentativke Srbije, je nateralo Jelenu Ćirić na tri lične greške već posle samo pet minuta utakmice. Nakon 13-10 za Zvezdu, Partizan serijom 6-1 prelazi u vođstvo, a Naumčev postiže bitne poene u poslednjem minutu četvrtine za 17-18.

Povezana vest:  Košarkašima Partizana i Zvezde isplaćene nagrade

Upravo je Nevena Naumčev unela veliku energiju u igru Crvene zvezde, koju je organizovala sjajna Marija Prlja. Naumčev je pogodila i u prvom napadu druge četvrtine, a mnogo igra u odbrani donosi Zvezdi seriju 6-0 i prednost koja je do kraja meča samo rasla. Milica Bojović se hrabro nosila sa Ivankom Matić, koja i sama pravi tri lične greške do kraja poluvremena, a Zvezdina mladost to koristi. Na kraju druge četvrtine, Zvezda je imala 42-28.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Arsovićeva oborila državni rekord

Sa dve uzastopne trojke su crno-bele otvorile treći period igre, ali su ključevi pobede Crvene zvezde bili u rukama Marije Prlje. Hladnokrvno je rešavala situacije u napadu, pogađala za tri poena, borila se za svaku loptu, u jednoj takvoj situaciji se umalo i povredila. Devet poena Prlje u trećoj četvrtini, koji su režirali Zvezdinu pobedu. Rezultat je Zvezdinih plus 20 na kraju treće četvrtine, 58-38.

I poslednja deonica je pripala Zvezdi. Razigrala se Mina Đorđević i zabeležila novi dabl-dabl učinak, a Zvezda zabeležila treći uzastopni trijumf i prvu pobedu u derbijima ove sezone.

Marija Prlja sa 20 poena najefikasnija u Zvezdi, Đorđević 13 poena, 11 skokova, Bogićević 10 poena. U Partizanu i na meču najefikasnija Ivanka Matić, 21 poen 10 skokova, Spikić je postigla 15.

Povezana vest:  FIBA odlučila, Filipini novi rival Srbije u borbi za Tokio

Zvezdu očekuje duel protiv Celja u WABA ligi, a u ŽKLS u 10.kolu crveno-bele gostuju u Novom Sadu, ekipi Novosadska ŽKA. Crvena zvezda je došla do skora 6-3 i deobe treće pozicije sa ekipom Kraljeva.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 6 (4sk 4as 7ukl), Prlja 20 (5sk 3as 2ukl), Bogićević 10 (4sk 3as), Zukanović, A.Katanić 7 (3sk 2as 3ukl), Ćirić 2, Đokić, Naumčev 6 (2sk 4as 2ukl), Bojović 8 (6sk), Čubra, Đorđević 13 (11sk 2as 2ukl 1blk), Mišeljić 2. Trener: Dragan Vuković.