Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da bi prednsot njegove ekipe u sutrašnjoj utakmici protiv Budućnosti trebalo da bude „bolja igra i odličan ambijent“ u dvorani FMP-a u Železniku.

-Naša prednsot u sutrašnjom meču bi trebalo da bude bolja igra od Budućnosti, ali i odličan ambijent. Svesni smo činjenice važnosti meča. Imali smo ovih godina dosta sličnih situacija i velika većina igrača je bila prisutna… – rekao je Radonjić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Zvezda će sutra u dvorani FMP-a u Železniku dočekati Budućnost u trećoj utakmici polufinala plej-ofa Jadranske lige.

Povezana vest:  Finalisti završnog turnira Jadranske lige igraju u Evroligi

-Sutra nas čeka treći polufinalni duel protiv Budućnosti, koja je u ritmu takvom da iz nedelje u nedelju igra protiv Crvene zvezde. Sutra će biti četvrti put da igraju uzastopno protiv nas i to im omogućava da mogu da se odmore i pripreme za duele protiv nas – rekao je Radonjić.

On je ocenio da su Podgoričani u prethodnom duelu protiv Zvezde „pokazali kvlaitet“ i da su zahvaljujući čvrstoj i dobroj igri uspeli da dodju do trijumfa.

-Pokazali su kvalitetnu reakciju na odlazak Markusa Vilijamsa. Sve to nam ukazuje da moramo dobrom igrom doći do pobede. Moramo da budemo značajno kvalitetniji u odnosu na prošli duel. Moramo dobrom, odgovornom i koncentrisanom igrom da dodjemo do pobede i plasmana u finale. Neće biti lako, Budućnost dolazi motivisana u Beograd i potrebno je da budemo na visini zadatka – kazao je trener Zvezde.

Povezana vest:  Miroslav Nikolić: Lokomotiva za skupljanje iskustva

On je rekao da je plejmejker Stefan Jović otišao u Minhen kod „jednog od najboljih lekara“ za tu vrstu povrede i da bi u Beograd po programu trebalo da se vrati 10. aprila.

-Jović neće igrati, kao ni protiv Darušafake. Dugujem veliku zahvalnost selektoru (Aleksandru) Djordjeviću, (Svetislavu) Kariju Pešiću u Marku Pešiću. Verujem da će po povratu biti u stanju da pomogne timu, jer ipak imamo još dosta da igramo – rekao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Džerels i Gist: Nezaboravno iskustvo

Radonjić je mišljenja da je meč protiv Uniksa i pobeda donela povećanje samopouzdanja, kao i da je ekipa energetski u boljem stanju nego pred meč u Podgorici.

Utakmica izmedju Crvene zvezde i Budućnosti igraće se sutra od 19.00 u Železniku, a pobednik duela plasiraće se u finale Jadranske lige u kom će igrati protiv Cedevite koja je u polufinalu bila bolja od Partizana.