mark_gasol_spanijaSP TURSKA 2010

Turska, Litvanija i Francuska nastavljaju sa pobedama

 

Košarkaške reprezentacije Turske, Francuske i Litvanije nastavile su večeras sa pobedama na Svetskom prvenstvu u Turskoj, pošto su savladale i rivale u trećem kolu grupne faze takmičenja. Litvanija je u derbiju Grupe C u Izmiru pobedila branioca titule Španiju sa 76:73, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini – 23:9.

Španci su vodili i sa 18 poena razlike, ali je Litvanija sredinom poslednje deonice izjednačila na 66:66 posle serije od 23:5. Linas Kleiza je bio najefikasniji u litvanskom timu sa 17 poena. Četiri poslednja postigao je u poslednjih 35 sekundi meča. Martinus Pocijus i Jonas Macijulis su dodali po 13.

Povezana vest:  Rakočević: Trenutno ne možemo više od ovoga

Pocijus je i presekao pas Raula Lopesa u samom finišu u kome su Španci pokušali da se izbore za produžetak. Mark Gasol i Huan Karlos Navaro su predvodili Španiju sa po 18 poena.

Francuska je u drugom meču Grupe C bila bolja od Kanade, koju je uz 24 poena Nikole Batima pobedila sa 68:63, pa će se sutra sa Litvanijom boriti za prvo mesto na tabeli.

Povezana vest:  Dres Lebrona Džejmsa ponovo najprodavaniji u NBA ligi

Novi Zeland je u istoj grupi savladao Liban sa 108:76 i ostvario prvu pobedu na turniru.

Turska je u derbiju Grupe D pobedila Grčku sa 76:65 uz 26 poena Ersana Iljasove. Joanis Burusis je predvodio Grčku sa 15 poena i jedini je imao dvocifren košgetereski učinak u svom timu. Turska bi prvo mesto u Grupi C mogla da obezbedi u sutrašnjem meču sa Portorikom, koji je ranije danas savladao Kinu sa 84:76 i stigao do prve pobede.

Povezana vest:  NBA Kobi Brajant: Gotovo 100 posto ću završiti karijeru u Lejkersima

Rusija je zabeležila drugu pobedu u grupi, pošto je uz 19 poena Timofejeva Mozgova teže nego što se očekivalo pobedila Obalu Slonovače sa 72:66.