duda_ivkovic_i_klupa

TURNIR ŠEST NACIJA

Dušan Ivković: Pokazali karakter

 

Selektor Dušan Ivković je istakao da je meč bio veoma težak za igrače , jer je treći u isto toliko dana.

– Hrvatima je ovo, koliko znam, bila šesta pripremna utakmica i oni su ispred nas što se tiče procesa priprema . Verovatno su bili svežiji i opušteniji , a li i mnogo agresivniji. Mi smo gubili lopte, primali lake poene , slabo skakali i imali velike oscilacije u igri , naročito na početku prve i trece cetvrtine. Takode, imali smo dosta slab procenat šuta za tri poena, što za mene nije zabrinjavajuće. Ali, ubacili smo dve odlučujuće trojke u samoj završnici. Međutim, i da smo izgubili to ne bi bio problem za nas. Predstoji nam mnogo rada da bismo stvari postavili na svoje mesto i da možemo da kontrolišemo meč 40 minuta.

Povezana vest:  Mega bolja od Cibone u Zagrebu

Prema rečima Ivkovića ključna je bila poslednja četvrtina.

– Poslednji period smo dobili sa 27:11, tu je rešena utakmica. Nismo gubili volju, pokazali smo karakter. Mislim da će nam ova pobeda nam puno značiti na polju samopouzdanja.

Kapiten Nenad Krstić ovako je ocenio finalni meč:

– Ovaj trijumf nam mnogo znači, pogotovo na polju samopouzdanja , jer nastavljamo kontinuitet pobeda. Tu je istorija, veliko rivalstvo. Nismo odigrali na najvišem nivou, ali kada je bilo najpotrebnije pokazali smo karakter. Nas pritisak uvek dodatno motiviše, znamo kako da se izborimo sa njim.

Povezana vest:  EVROLIGA, Peković: Žao mi je zbog odlaska, ali idem zadovoljan