partizan_bamer_1

EVROLIGA

Ubedljiv poraz Partizana u Moskvi

 

Košarkaši Partizana izgubili su danas u Moskvi od ekipe CSKA sa 78:61 (23:22, 25:14, 13:12, 17:13), u utakmici 7. kola D grupe Evrolige. CSKA je opravdao ulogu favorita i zabeležio pobedu, koja mu je obezbedila plasman u Top 16 fazu takmičenja.

Crno-beli su se dobro držali do sredine druge četvrtine, čak su u jednom trenutku imali četiri poena prednosti (27:23), ali nisu imali rešenje za sve jaču odbranu CSKA.

Povezana vest:  Fenerbahče pobedio Darušafaku i zadržao maksimalni učinak

U tom periodu izabranici Duška Vujoševića nisu poentirali cetiri minuta, što su Moskovljani iskoristili i poptuno preuzeli kontrolu meča.

Oba tima nastupila su oslabljena, Partizan nije mogao da računa na startnog plejmejkera Lea Vestermana, dok je CSKA bio bez prvog centra Nenada Krstića.

Kod pobednika istakli su se Soni Vims sa 14 poena, poen manje postigao je Dionte Krismas, dok je 12 poena dodao Andrej Voroncevičc. Srpski reprezentativac Miloš Teodosić susret je završio sa pet, a Vladimir Micov šest poena.

Povezana vest:  Košarkaš Barselone Nikola Mirotić zaražen korona virusom

U Partizanu najefikasniji sa po 12 poena bili su kapiten Vladimir Lučić i Dragan Milosavljević, dok je Dru Gordon imao poen manje. Naredni meč u Evroligi crno-beli odigraće 29. novembra kada u Pionir dolazi Lijetuvos Ritas, dok u Jadranskoj ligi u nedelju od 17 sati dočekuju Cedevitu.