duda ivkovic-1Ivković: Zadovoljan sam dosadašnjom igrom

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je večeras nakon plasmana u drugu fazu Evropskog prvenstva u Sloveniji da je zadovoljan igrom svojih izabranika u dosadašnjem toku šampionata.
-Belgija i Ukrajina su prijatna iznenađenja, kao što smo i mi. Ovaj tim, koji je stvaran dva meseca, odigrao je dobru, savremenu košarku. Ostvarili smo rezultat koji je više nego povoljan za nas. Bilo je nekih zlonamernih i nerealnih pripremaćemo utakmicu po utakmicu – rekao je Ivković.
Srbija je večeras u poslednjem kolu prve faze takmičenja poražena od Crne Gore sa 83:76, ali utakmica sa južnim susedima nije imala rezultatski značaj, pošto su „orlovi“ ranije već obezbedili prvo mesto u grupi.
Organizatori takmičenja još uvek nisu odlučili satnicu treninga I odigravanje utakmica druge faze, a Ivković je kazao da je to „bruka organizatora“
-Totalno je nelogično i nefer da timovi koji igraju prekosutra utakmice, možda i odlučujuće, treniraju u dvorani Ježice, a da oni koji počinju prekosutra počinju u Stožicama. To nije smelo da se dogodi. Moram vas da pitam kada igramo, jer još nisu definitno određene satnice – kazao je Ivković.
Kapiten selekcije Crne Gore Blagota Sekulić rekao je da ostaje žal što „sokolovi“ nisu izborili plasman u dalji tok takmičenja.
-Žao nam je što nismo prošli dalje, pogotovo zbog načina na koji smo izgubili utakmice. Sve tri smo izgubili u samim završnicama, od kojih jednu pose produžetka. Da smo imali više sreće mogli smo da budemo i prvi u grupi. Nismo ostvarili cilj, ali smo pokazali volju I želju i borili se koliko smo mogli – rekao je Sekulić.

Povezana vest:  Poraz košarkašica od Hrvatske