U bašti olimpijske kuće priređen je koktel na kojem je novoizabrani predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković okupio olimpijsku porodicu Srbije, kao i prijatelje i partnere Olimpijskog komiteta.

U svom obraćanju gostima predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković istakao je da je opredeljenje kuće, koju će voditi na putu za Tokijo, da su sportisti uvek na prvom mestu i da Olimpijski komitet Srbije kao svog najvažnijeg partnera vidi Vladu Republike Srbije, odnosno  ministarstvo omladine i sporta.

Na nešto više od tri godine do početka Olimpijskih igara u Tokiju Maljković je rekao: „Tri godine nekome deluje kao puno vremena, ali svaki sportista, trener ili sportski radnik vrlo dobro zna koliko to vreme brzo prolazi. Rekao sam već da verujem da se uspeh ne dešava slučajno. Samo velikim radom i požrtvovanjem se može doći do velikih rezultata, pa i olimpijskih medalja. U naredne tri godine najpre naše sportiste, njihove trenere, stručne timove, a onda i nas koji smo tu da za njih obezbedimo sve što je potrebno kako bi nesmetano mogli da realizuju svoje programe čeka jako puno posla.“    

Voleo bih da energija koju ćemo ovde večeras zajedno stvoriti, bude dodatni vetar u leđa svima onima koji uveliko rade na tome da svoje snove ostvare u Tokiju, a time i čitavoj naciji donesu veliku radost. Želim da vas uverim da ću sa svojim saradnicima raditi na tome da misija ove kuće bude ostvarena i pomoći našim sportistima da i na narednim Olimpijskim igrama nastave uspešan rezultatski niz,“ poručio je Maljković.

Povezana vest:  Nestalo sedam kamerunskih olimpijaca

Gosti koktela bili su predstavnici državnih i sportskih institucija, sportisti, sponzori i partneri Olimpijskog komiteta Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ali i druge ličnosti kulturnog i javnog života.

U bašti olimpijske kuće prethodno je svečano otkrivena skulptura „Olimpijski cvet sporta, ljubavi i mira“ vajara Jove Petijevića. Skulptura je poklon umetnika, namenjen svim olimpijcima, a jedna je iz čitavog Petijevićevog opusa inspirisana sportom i Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Beloruskinja Domračeva osvojila drugo zlato na ZOI