Hokej 178NHL LIGA

 

Islandersi nastavili da gube, Kojoti i dalje gaze

 

Hokejaši Nju Jork Islandersa nikako da prekinu crnu seriju. Već 13. poraz u nizu doživeli su u noći s nedelje na ponedeljak na gostovanju kod Atlanta Trašersa rezultatom 2:1 nakon produžetka.

Gori niz od ovog Islandersi su imali poslednji put u martu 1990. godine kada su poraženi u 14 utakmica u nizu. Trenutno su Islandersi na odnosu od samo četiri pobede i 16 poraza, od čega četiri u produžetku, a zanimljivo, postigli su tek 12 golova u 11 zadnjih susreta.

Povezana vest:  UN savetnik za sportsku diplomatiju posetio S.Koreju

Odlučujući gol vredan dva boda za Atlantu je doneo Dustin Byfuglien u drugoj minuti produžetka. Prošlogodišnjem igraču Čikago Blekhovksa to je bio četvrti pogodak koji je izravno odlučio pobednika ove sezone, čime je vodeći u toj kategoriji u NHL ligi.

Golom Taylora Pyatta, njegovim drugim na susretu, Feniks Kojoti slavili su na gostovanju kod Vankover Kanuksa 3:2. Gol je dao Pyatt u šestoj minuti poslednje trećine i tako produžio pobedničku seriju Kojotsa na brojku šest. Gol za Kojotse dodao je Scottie Uphall, dok je golman Ilja Brizgalov zaustavio 24 udarca prema vratima.

Povezana vest:  Težak test SBB Vukova

Detroit Red Vingsi na dramatičan su način stigli do 13. pobede sezone u 18. odigranom susretu. Naime, na kraju su pobedili Kalgari Flejmse na domaćem ledu sa 5:4 iako su sredinom poslednje trećine imali dva gola zaostatka (2:4), a gol zaostatka sve do 3.2 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene. Ali, tada je precizan bio Henrik Zetterberg i odveo susret u produžetak u kojem je ponetirao Nicklas Lidstrom i doneo Red Vingsima dva boda.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Osma pobeda Sanje Vukašinović u Bundes ligi

Lidstrom je uz gol upisao i dve asistencije, Pavel Dacjuk također je imao gol i dve asistencije, dok je Zetterberg osim gola u produžetku postigao još jednog u regularnom delu. Kapetan Kalgarija Jarome Iginla istakao se s dva gola i asistencijom.

 

 

 

NHL liga, nedelja:

 

Atlanta – NY Islanders 2:1, produžetak

Detroit – Calgary 5:4, produžetak

Anaheim – Edmonton 2:4

Vancouver – Phoenix 2:3