Najvećem regionalnom bendu novije generacije Joker Out danas je svečano uručena nagrada Zlatna ploča za singl „Carpe Diem“ koji je dostigao 2 miliona premium streamova u Finskoj! Ovim priznanjem bend se izdvaja kao jedini regionalni sastav koji je postigao ovakav uspeh. Nagradu svečano dodeljuje Virgin Music Group, a sertifikuje IFPI Finska za singl koji trenutno broji 40 miliona slušanja širom sveta. Petorku koju čine Kris, BojanJureJan i Nace karakteriše neverovatna energija, unikatan vizuelni identitet i moćan zvuk koji je za kratko vreme osvojio publiku širom Evrope, o čemu pored ovog priznanja svedoči i niz rasprodatih koncerata.

„Veoma sam zahvalan što je Virgin Music Group deo Joker Out porodice. To što imamo priliku da uručimo bendu IFPI sertifikovanu nagradu za „Carpe Diem“ u Finskoj nije samo zadovoljstvo i potvrda njihovog uspeha van domaćeg tržišta već i dokaz da jezik nije barijera za internacionalan uspeh,“ izjavio Fabian Stilke, generalni direktor Universal Music Group za Zapadni Balkan.

Povezana vest:  Eros Ramazzotti - Battito Infinito World Tour 21. aprila 2023. u Štark areni  

Nezaustavljivi Joker Out u prethodnom periodu kontinuirano nižu uspešne koncerte širom Evrope. Nakon završene prve turneje po Velikoj Britaniji, održali su seriju nastupa i po nordijskim zemljama, gde su potpuno očarali publiku. Ipak, posebno se ističe legendaran koncert u rodnoj Ljubljani, u dvorani koju su davno zacrtali kao cilj za svoj najveći samostalni koncert. Želja im se ispunila, te su momci osvojili Stožice koje su zabrujale njihovim najvećim hitovima uz pomoć 12.000 fanova. Usledili su dvostruki koncerti u Novom Sadu, kao i u beogradskom Domu Omladine, u kom se momci trenutno spremaju da ponove sinoćnu magiju.

Povezana vest:  Dr Dre, Snup Dog i "Radiohead" zvezde Koačele

„Želeli bismo pre svega da se zahvalimo publici u Finskoj što nas je toliko slušala, ali i svima vama koji prenosite našu poruku u svet! Oduvek nam je velika želja bila da sviramo po regionu i nismo se ni nadali tolikom uspehu u svetu. Mislim da bismo svi bili zahvalni i zadovoljni i da smo ostali na našim prostorima. Toplo smo primljeni na dva koncerta u Novom Sadu, kao i na sinoćnjem nastupu u Domu Omladine u Beogradu, hvala vam što ste nas pustili u vaš hram! Oko nas se osnovala jedna predivna priča zahvaljujući dobrim ljudima i našem sjajnom timu. Ova godina je jako bitna za Joker Out familiju i nadam se da ćemo što duže napredovati ulaznom putanjom“, izjavio je frontmen benda Bojan.

Povezana vest:  Kraljica soula, Angie Stone stiže na teniske terene Kalemegdana zajedno sa Koop Oscar Orchestra i Bokante

Od svog formiranja 2016. bend je objavio dva studijska albuma „Umazane misli“ i „Demoni“, a nakon predstavljanja Slovenije na prestižnom muzičkom takmičenju Pesma Evrovizije, njihova karijera razvila se munjevitom brzinom. Hit singl „Carpe Diem“, bio je okidač za internacionalnu karijeru kakvom se malo koji izvođač iz regiona može pohvaliti. Nedavno su svojoj nestrpljivoj publici poklonili novi singl pod nazivom „Sunny Side Of London“, a usledila je i live verzija numere snimljena uz pomoć 12.000 pratećih vokala u dvorani Stožice. U narednom periodu momke očekuju nastupi u Zagrebu i Varšavi, kao i svirke u Beču, Vilnusu, Vroclavu, Pragu, Poznanu, Rijeci, Skopju, Poznanu, Minhenu, Hagu, Amsterdamu, Madridu, Barseloni, Celju, Mariboru i Novom Mestu.

Foto: Zorana Mandić/ATA Images