ESC10_Eurovisionlogo_WhitePoznati novi detalji ovogodišnjeg Eurosonga

Producent norveške nacionalne televizije Hasse Lindmo danas je prezentovao koncept Eurosonga koji će se bazirati na logu “Podeli trenutak”.

Prezentaciju je Hasse otvorio pitanjem: “Kako izgleda 120 miliona gledalaca? U ponedeljak ujutro posle Eurosonga Azerbajdžan i Uedinjeno Kraljevstvo su daleki, ali u subotu uvečeu na finalu Eurosonga na par sati svi će biti povezani. Želimo to da učinimo vidljivim.”

Povezana vest:  Švedski mediji ne kriju zadovoljstvo posle pobede na Evroviziji

NRK je objavio kako će razglednice biti snimane u zemljama učesnika te da će se njihovi predstavnici u njima takođe pojaviti. 

-Kada smo započeli saradnju s EBU-om u aprilu dobili smo preporuku da ne radimo takmičenje “veće” od prošlogodišnjeg u Moskvi već da mu priđemo na drugi način. Upravo to i pokušavamo da uradimo – izjavio je Hase.

Povezana vest:  Junior Jack i Marko Nastić na Big Snow Kop festivalu

Svante Stockselius, izvršni producent Eurosonga objavio je kako će ove godine Eurosong prenositi i Australija, Novi Zeland, Mađarska, Kosovo i Kazahstan. Svante je napomenuo kako će glasanje ove godine biti isto kao i u Dečjem Eurosongu; trajaće od nastupa prve pesme te 15 minuta posle nastupa poslednje, a glasovi žirija i gledaoca putem SMS imaće istu težinu u odluci o finalsitima i pobedniku. 
Ukrajina kažnjena

Povezana vest:  Koncert brazilskog gitariste Danijela Markesa u DOB-u