“Izgubljeni Linkoln” će premijerno biti prikazan u nedelju 10.januara u 22h na kanalu Dicovery, kao deo novog dokumentarnog serijala “Neotkriveno” koji se bavi velikim misterijama i otkrićima koja potencijalno menjaju istorijske knjige.

Po mišljenju mnogih, Abraham Linkoln je najveći vođa SAD-a i jedan od najomiljenijih predsednika u istoriji ove zemlje. Zaslužan za okončanje ropstva i izbavljenje nacije iz jednog od najmračnijih perioda, Linkolnov život i nasleđe prekinuti su te kobne noći 1865. godine u Fordovom pozorištu. Danas o životu 16. predsednika SAD-a svedoči samo mali broj predmeta i 130 poznatih i verifikovanih fotografija . Ali, da li je moguće da postoji još jedna slika? Ona koja je napravljena u tajnosti nakon što je Linkoln ubijen i koja je ostala skrivena više od 150 godina?

Povezana vest:  Irski glumac Ejdan Gilen u novoj seriji „Ubice iz svemira“

Od reditelja nominovanog za Oskara, Džejsona Koena, “Izgubljeni Linkoln” beleži istragu profesionalnog autentifikatora, dr Vitni Braun, kako bi se otkrili revolucionarni dokazi koji razjašnjavaju da li bi novootkrivena, tajna fotografija mogla biti 131. i poslednja slika predsednika Linkolna, snimljena nakon izvršenog atentata. Njeno putovanje otkrivanja istine vodi gledaoce od Linkolnovog rodnog mesta u Ilinoisu preko  Nacionalnog arhiva do mesta njegovih poslednjih trenutaka u Fordovom pozorištu i Petersenovoj kući.

Povezana vest:  Direktno sa Comic-Cona u San Dijegu, FOX prikazuje prve kadrove iz 9. sezone serije “Okružen mrtvima”

14. april 1865. u američkoj istoriji smatra se datumom kada se desila jedna od najvećih tragedija. Iako su mnogi događaji od te večeri dokumentovani u istorijskim knjigama i od strane biografa, sati provedeni u Petersenovoj kući gde je predsednik Linkoln na kraju podlegao ranama i dalje su obavijeni velom tajne. Nakon saznanja da postoji navodna fotografija predsednika, snimljena u poslednjim satima njegovog života, dr Braun, profesorka bioetike na Univerzitetu Loma Linda, koja je u svom mandatu izvršila autentifikaciju mnogih istorijskih predmeta, pokušava da dokaže autentičnost fotografije koristeći inovativnu forenziku i softver za prepoznavanje lica, kao i mišljenje poznatih istoričara, Linkolnovih biografa i naučnika.

Povezana vest:  Nikolet Šeridan se ne vraća u Očajne domaćice