ChevroletCruzeHB5_01

Ekonomična vozila pokreću rast prodaje kompanije General Motors za 27% na američkom tržištu u aprilu

Dileri kompanije General Motors u Sjedinjenim Državama prodali su ukupno 232.538 jedinica u aprilu, što predstavlja porast od 27% u odnosu na april prošle godine. Solidni prihodi od GM-ove ponude ekonomičnih putničkih automobila i krosover modela doneli su dobit, predvođeni najuspešnijim mesecom za Chevrolet Cruze i rekordnom prodajom kompaktnih krosovera Chevrolet Equinox i GMC Terrain.

Maloprodaja, prodaja pojedinačnim klijentima, je porasla za 25% u odnosu na april prošle godine, a automobili i krosoveri su zabeležili rast od 49%, odnosno 28%. Maloprodajni rezultati za model Cruze su bili 180% viši od rezultata modela Chevrolet Cobalt koga je ovaj model zamenio. Modeli Equinox i Terrain su takođe zabeležili rekordne maloprodajne rezultate, sa rastom od 53, odnosno 61%.

Sa prosečnom cenom benzina od skoro 4 dolara za galon, potrošači su počeli da zamenjuju veća vozila manjim, efikasnijim vozilima.

Povezana vest:  BMW proverava da li ga Gugl ugrožava nazivom "Alfabet"

„Nedavno je rast cena goriva mnoge naveo da razmisle o izboru automobila“, izjavio je Don Džonson, potpredsednik sektora prodaje u SAD.  „Zbog investicije koju smo uložili u ekonomičnu potrošnju goriva i u globalnu arhitekturu proizvoda, kompanija je dobro pozicionirana i spremna da odgovori na ove potrebe.“

Tokom prvog kvartala 2011. godine, maloprodajni udeo kompanije u segmentima malih, kompaktnih i kompakt krosover modela se poboljšao za oko 3,4 poena, u poređenju sa prvim kvartalom 2010. godine. Za ovo poboljšanje je zaslužna dostupnost popularnih modela Equinox i Terrain, kao i lansiranje novog modela Cruze.

U poređenju sa martom, maloprodajni rezultat je porastao za 4% iako su podsticaji za potrošnju smanjeni za više od 10%, izjavio je Džonson.

Isporuke komercijalnim klijentima u aprilu su porasle za 21% – i to je 13. uzastopni mesec da je zabeležena dobit od komercijalne prodaje.

Povezana vest:  MyOpel.rs portal krenuo sa radom

GM-ovi najnoviji maloprodajni rezultati porasli za 76% u aprilu

Kombinovana maloprodaja vozila lansiranih od juna 2009. godine – Chevrolet Equinox, Silverado HD, Cruze, Camaro kabriolet i Volt; Buick LaCrosse i Regal; GMC Sierra HD i Terrain; te Cadillac SRX, CTS Wagon i CTS Coupe – skočila je za 76% tokom aprila, i porasla je za 76% za godinu do aprila.

Putnički automobili

Ukupna prodaja GM-ovih putničkih automobila porasla je za 50% u aprilu, sa zabeleženom prodajom 25.160 modela Cruze i 24.701 modela Chevrolet Malibu. Maloprodajni rezultat GM-ovog sektora putničkih automobila porastao je za 49% u ovom mesecu. Modeli Cruze i Chevrolet Camaro kabriolet zabeležili su najbolji maloprodajni rezultat od lansiranja. Od početka godine, maloprodajni rezultati GM-ovog sektora putničkih automobila su porasli za 49%. I ovde je model Cruze predvodio listu najprodavanijih, sa porastom od 195% za godinu u poređenju sa modelom Chevrolet Cobalt.

Povezana vest:  DELTA GENERALI BG CAR SHOW, Premijera Peugeot 308 RCZ

Krosoveri

Brendovi Chevrolet, GMC i Cadillac su zabeležili rekordne rezultate u ukupnoj prodaji i u maloprodaji u krosover segmentu, podstaknuti porastom kombinovane prodaje od 49% modela Equinox, Terrain i SRX. Ova tri modela su takođe postavili pojedinačne rekordne maloprodajne rezultate u aprilu. Od početka godine, maloprodajni rezultati vodećih GM-ovih krosovera u industriji su porasli za 29%.

Pik-ap modeli

Ukupna kombinovana prodaja modela Chevrolet Silverado i Avalanche, kao i modela GMC Sierra porasla je za 2%; dok je maloprodajni rezultat opao za 2% u odnosu na prethodnu godinu. Maloprodaja GM-ovih pik-ap modela standardne veličine porasla je za 26% od početka godine, dok ukupna prodaja 172.070 jedinica predstavlja porast od 22%.

Inventar dilera u Sjedinjenim Državama na kraju meseca iznosio je oko 577.000 jedinica, što je oko 3.000 jedinica više nego u martu i oko 149.000 više nego u aprilu 2010. godine.