kragujevac-wild-boars-imperatori-nis-ajk-vitakerVeprovi ubedljivi protiv Imperatora

U susretu koji je, s obzirom na stanje na tabeli, trebalo da bude derbi šestog kola Sportklub Superlige, kragujevački Wild Boarsi ubedljivo su savladali niške Imperatore, koji su do ovog duela bili bolje pozicionirani – 51:0.
Nišlije nisu mogle da računaju na dvojicu povređenih Amerikanaca, ali je pitanje i koliko bi njihovo igranje promenilo situaciju, jer su Šumadinci bili silno motivisani da pruže dobru partiju i osiguraju plasman u plej-of.
Furioznom igrom, kako u napadu, tako i u odbrani, Veprovi su već u prvom poluvremenu pokazali da će bodovi ostati u Kragujevcu. Već posle sedam minuta igre na semaforu je pisalo 21:0, a do odlaska na odmor domaći su uspeli da materijalizuju svaki posed lopte, za nedostižnih 42:0.
U nastavku susreta strateg Veprova, Ričard Bonds, na teren je slao uglavnom rezerviste, a američki trio dobio je zasluženi odmor. Stoga je i efikasnost malo opala, ali čvrsti defanzivni bedem nije popuštao. Do kraja susreta jedini tačdaun postigao je šesnaestogodišnji kvoterbek Aleksa Đokić, kome su to bili prvi poeni trčanjem u seniorskoj konkurenciji.
Prethodno je Ajk Vitaker sjajno razigravao svoje saigrače i upisao četiri tačdauna, tri pasom i jedan trčanjem. End zone se dva puta domogao Mihailo Novaković, a njegov mlađi brat Milorad vraćanjem fambla krunisao je odličnu partiju kompletne odbrane.

Povezana vest:  CEFL LIGA, SBB Vukovi Beograd u subotu na Adi Ciganliji protiv ekipe Zagreb Pejtriots

Kragujevac Wild Boars – Imperatori Niš 51:0 (21:0, 21:0, 6:0, 3:0)
Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 200.
Kretanje rezultata:
7:0 Ajk Vitaker trčanje 8 jardi, Ivan Živanović uspešan PAT
14:0 Mihailo Novaković trčanje 3 jarda, Živanović uspešan PAT
21:0 Milorad Novaković vraćanje fambla u end zoni, Živanović uspešan PAT
28:0 Vitaker pas 16 jardi ka Srđanu Boškoviću, Živanović uspešan PAT
35:0 Vitaker pas 23 jarda ka Nikoli Simoviću, Živanović uspešan PAT
42:0 Vitaker pas 87 jardi ka Mihailu Novakoviću, Živanović uspešan PAT
48:0 Aleksa Đokić trčanje 4 jarda, Živanović neuspešan PAT
51:0 Srđan Ružić fild gol 33 jarda

Povezana vest:  Ratnički napad na Zmajeve!