ljubljana-silverhawks-kragujevac-wild-boarsCEFL: Odluka u Kragujevcu, Vukovi favoriti u Budimpešti

Ovog vikenda pašće odluka o finalistima regionalne Sportklub CEFL lige, a kako stvari trenutno stoje, velike su šanse da će završnu borbu za trofej voditi srpski predstavnici.

Beogradski Vukovi načinili su veliki korak pobedom nad slovenačkim Silverhawksima u prošlom kolu (48:20), pa će u slučaju pobede na gostovanju već otpisanim mađarskim Wolvesima braniti titulu.

„Čopor sa Ade“ kompletirao je svoje redove i sve više liči na prošlogodišnji šampionski tim, pa je veliki favorit u duelu sa autsajderom koji ne zna za pobedu već drugu sezonu zaredom.

Meč u Budimpešti na programu je u nedelju, od 16 sati.

Derbi se igra u nedelju, od 13 časova, u Kragujevcu, gde vodeći Wild Boarsi dočekuju Ljubljana Silverhawkse.

Šumadinci su u prestonici Slovenije napravili veliki posao, slavivši sa 40:33, a čak i da izgube sa manje od 19 poena razlike idu u finale, jer bi u tom slučaju najverovatnije došlo do „trougla“ ovih ekipa sa Vukovima. Međutim, Kragujevčani bi u slučaju bilo kog poraza povoljnom razlikom vodeće mesto prepustili Beograđanima, pa nema sumnje da će dati sve od sebe da trijumfuju.

Povezana vest:  Vojvode se priključuju akciji za Tijanino novo srce!

U još težoj situaciji Divlji veprovi našli su se u finišu prošle sezone, ali su se sjajno nosili sa pritiskiom.

– Kao i prošle godine, i sada se u poslednjem kolu odlučuje ko će u finale CEFL lige. Tada smo otputovali u Ljubljanu sa zadatkom da odbranimo 14 poena prednosti iz Kragujevca. Iako smo bili veoma oslabljeni, odigrali smo možda najbolju utakmicu sezone i pobedili. Ove godine smo u dosta boljoj poziciji, jer Silverhawksi dolaze sa imperativom pobede od 19 ili više poena koja bi ih odvela u finale. Naša prednost je domaći teren i sve bolja forma – rekao je Predrag Šćekić, odlični lajnbeker/tajtend Divljih veprova, koji se posle višemesečne pauze zbog povrede vratio na teren prošlog vikenda.

Povezana vest:  Stefan Mitrović u Timu sveta

Reprezentativni lajnbeker iz redova Veprova upozorio je da njegov tim, uprkos pobedi u prvom meču, nikako ne sme potceniti rivala.

– Ljubljančani su iskusan i disciplinovan sastav, u kom svako odgovorno izvršava svoje zadatke na terenu. Kada smo se pre mesec dana sreli sa njima, videli smo da su „tvrda“ ekipa. Naš napad, predvođen Vitakerom, odigrao je fenomalno drugu četvrtinu i u njoj poentirao četiri puta. Tada smo se značajno „odlepili“, ali utakmica nije bila gotova. Opustili smo se i sa par grešaka smo ih vratili u utakmicu. Njihova najjača oružja u napadu su trkač Crepinšek i hvatač Tomše, ali očekujem i da će kvoterbek MekNil više pokazati, jer su imali vremena da se uigraju. Inače, Meknil je stigao nedelju dana pre naše prethodne utakmice – kaže Šćekić.

Povezana vest:  HBL – 9. KOLO, Beohemija opet slavila

Da su u sve boljoj formi, Kragujevčani su potvrdili plasmanom u plej-of domaćeg šampionata, minulog vikenda.

– Čini mi se da napad sve lakše pronalazi put do end zone protivnika, a da odbrana igra sve čvršće i požrtvovanije. Iako je ove sezone bilo dosta povređenih odbrambenih igrača, mlađi su istupili i pružili kvalitetne partije dostojne šampionske odbrane. Drago mi ja da smo u ovoj sezoni pokazali da se bez svakog može i da pobeđuje tim, a ne individualci – zaključio je Šćekić.