Todd Klugh sa juniorima Kruna - 2Kraljevske Krune dobile sportskog direktora iz Amerike

Nakon uspešno završenog prvenstva sa Nemačkim timom Allgau Comets, trener Tod Klu (Todd Klugh), je ponovo u Kraljevu. Ovoga puta kao Sportski direktor Kraljevo Royal Crowns-a, a ostatak leta će i kao trener pomagati juniorskom timu Kruna. Iskusan trener iz Njujorka, koji iza sebe ima veoma uspešnu karijeru sa koledž i srednjoškolskim timovima u Americi, kao i sa timovima u Evropi (Seinajoki Crocodiles – Finska, Kraljevo Royal Crowns – Srbija i Allgau Comets – Nemačka), ovako je prokomentarisao povratak u Kraljevo:

– Nаkon uspešno provedene tri godine na poziciji konsultаnta i saradnika za rаzvoj kаdrovа u Kraljevo Royal Crowns, sa zadovoljstvom sam prihvatio i poziciju Sportskog direktora u klubu. Rаdujem se mnogim novim izazovima u nastavku izgradnje uspešnog fudbаlskog programa u Krаljevu. Seniorski tim je imаo veomа uspešnu 2011 sezonu. Kraljevački startni QB i ofanzivni koordinator su zаpočeli ovu godinu putem u Teksаs, gde su bili deo utakmice i događaja SAD vs. Tim Sveta. Nakon toga, u martu mesecu, Krune su dovele dva import igrača iz zapadnog Njujorka, koji su pomogli u razvoju mladih igrača i učinili tim veoma konkurentnim u Srpskoj ligi. Royal Crowns je uspešno završio sezonu, stigavši do plejof-a i plasiravši se u prvu ligu. Predsednik Kruna, Srđаn Ćosić se pokаzаo kao veomа pozitivаn uzor i lider kluba. Rаduje me što je predamnom još mnogo uspešnih godinа saradnje sa Srđаnom i sa Kraljevo Royal Crowns-ima. Nаš cilj nije sаmo dа rаzvijemo аmerički fudbаl u gradu Krаljevu, već i u celoj Srbiji.

Povezana vest:  PBB Kragujevac Vajld Bors protiv Budapest Vulvs u subotu 4. maja

Povodom novog anganžmana Tod Klua u Krunama, Srđan Ćosić, predsednik kluba kaže:

– Izuzetno mi je drago da nastavimo saradnju sa Tod Kluom. Pored stručnosti, u klubu veoma cenimo i dobar karakter i ljudske osobine naših članova. Trener Klu je bez sumnje sjajna osoba, a ujedno i odličan stručnjak koji će nam sada još više pomoći sa nove pozicije Spotskog direktora. Uz njegovu pomoć i podršku još više ćemo poboljšati naš sportski rad. Kao Sportski direktor, Tod Klu će pomagati trenerima da što više unaprede svoja individualna znanja, kao i rad sa timovima. Ujedno će raditi i jednu vrstu monitoringa i evaluacije, odnosno kontrole kvaliteta rada trenera sa našim selekcijama. Meni kao predsedniku će takođe pomoći da još više i bolje razumem fudbal, kao i u ostvarivanju saradnje sa pojedincima i organizacijama u inostranstvu. Sportski director će nam svakako pomoći i u anganžmanu stranih igrača, kao i u anganžmanu naših igrača u inostranstvu, pre svega u SAD. Već sada se konsultuje se trenrima kako da se što bolje pripremi juniorski tim pred Juniorsku ligu Srbije. Uveren sam da su pred nama veoma uspešne godine za Krune i biće pravo zadovoljstvo nastaviti saradnju na još većem nivou, sa fudbalskim stručnjakom i sjajnom osobom kakav jeste Tod Klu.

Povezana vest:  Pejton Mening potpisuje dresove saigračima

Tod Klu je prvi put došao u Kraljevo 2009. godine, kada je i uspostavio saradnju sa Krunama. Prošle godine se odmah nakon završetka trenerskog anganžmana u Finskoj, priključio juniorskom timu Kruna gde je na poziciji defanzivnog koordinatora tri i po’ meseca unapređivao mlade nade Kraljevčana. Ove godine je bio angažovan kao defanzivni koordinator i skaut u Kemptenu-Nemačka, u timu Allgau Comets, sa kojim je uspeo da se plasira u Nemačku drugu ligu – GFL2.

Povezana vest:  Panteri iznenadili Zmajeve u 1. kolu Sportklub Supelige Srbije

O trenutnim aspiracijama i radu kluba govori i činjenica da su Kraljevske Krune nedavno dobile veoma vrednu donaciju u sportskoj opremi iz Amerike, a sada su se i kadrovski dodatno pojačale sa stručnjakom iz SAD. Sve ovo je pokazatelj da će se sportski program, a i sam klub još više i bolje razvijati.