2012_cefl

CEFL LIGA 2012

Počinje CEFL liga, SBB Vukovi Beograd gostuju u Zagrebu
 
Sedma sezona Lige američkog fudbala Centralne Evrope, CEFL, počinje ovog vikenda s dve utakmice, a prošlogodišnji šampioni, SBB Vukovi Beograd, gostuju novoj ekipi u ligi – Zagreb Petriotsima. Utakmica će se odigrati od 15 časova u nedelju 18. marta na terenu SRC Svetice (stadion Maksimir).
U CEFL-u će u sezoni 2012 nastupati pet ekipa. Pored Petriotsa, koji su zamenili Istanbul, u ligi će nastupati i austrijski Sinepleks Blu Devilsi, koji su 2009. učestvovali i stigli do finala. Kao verovatno najiskusnija ekipa, predstavljaju uz Vukove glavnog favorita za osvajanje titule. Pored njih, u ligi su i poslednjih godina standardno dobri Budapest Vulvsi i Ljubljana Silverhoksi, pa ovogodišnja sezona ima potencijal da bude jedna od najboljih i najkvalitetnijih od osnivanja.
SBB Vukovi u Zagreb putuju s novim trenerom, Šonom Embrijem, i novim kvoterbekom Lensom Krizinom, ali i pored promena počinju sezonu s istim ambicijama kao i ranijih godina. Vukovi su svake godine igrali finale lige i do sada osvojili četiri titule.
Dočekuje ih ekipa o kojoj se ne zna mnogo. Petriotsi su prošle godine sa solidnim uspehom nastupali u austrijskoj drugoj diviziji, ali su takođe takoreći naslednik ekipe Tandera, koja je 2008. i 2009. neuspešno nastupala u ligi. Ipak, s američkim trenerom i nekoliko stranih igrača, Petriotsi počinju ovu sezonu s mnogo većim ambicijama.
Dan ranije se u Budimpešti sastaju Vulvsi i Blu Devilsi, dok su Silverhoksi slobodni.

 

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE, Mihailo Josović MVP finala!