Holandija-Srbija1s

Orlići bez plasmana na EP, Holandija bolja u finalu

Juniorska reprezentacija Srbije zaustavljena je u finalu kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo juniora. Orlići su posustali u poslednjoj deonici, kada su dozvolili Holanđanima da preokrenu meč i slave rezultatom 14:7 (0:0, 0:0, 0:7, 14:0).

Odbrane oba tima su bile na visini zadatka, sve do samog finiša meča, ali je utisak bio da je srpski tim bio konkretniji, jer je više puta bio nadomak end zone protivnika. Igrao je raznovrsnije, više se oslanjao na pas igru, dok su Holanđani sve vreme pokušavali da koriste znatno masivniju ofanzivnu liniju, koja je krčila put trkačima. Međutim, do prednosti nije uspevao da dođe nijedan tim sve do kraja trećeg perioda, kada je sevnuo pas srpskog kvoterbeka Nebojše Kanjižaja ka Nikoli Simoviću, koji je tokom celog meča mučio defanzivne bekove Holandije. Pas dug oko 40 jardi Simović je kompletirao u end zoni, za veliko slavlje Srba.

Povezana vest:  Bitka za plej of: Vojvode protiv Kruna!

Činilo se u tom trenutku da će naši juniori uspešno da privedu meč kraju, ali ih je pad u poslednjoj deonici koštao konačnog trijumfa.  Pre svega je, do tada vrlo sigurnom, defanzivnom delu tima ponestalo daha. Do izražaja je došao jedini kvalitet Holanđana, snaga, obzirom da su momci u narandžastim dresovima uglavnom rođeni 1993. godine, dok su najstariji momci u našem timu godinu dana mlađi. Usledio je foto-finiš Holanđana, odbrana Srbije je po prvi put na ovom turniru popustila i za samo nekoliko minuta dva puta kapitulirala.

Povezana vest:  SPORTKLUB SUPERLIGA, Drama u Pančevu, Ratnici ipak ispadaju

Imao je naš tim šansu da se vrati u meč, jer je poslednji napad obećavao. Međutim, završen je trećom intersepcijom Kanjižaja na ovom meču, minut pre kraja meča, što je bio uvod u veliko slavlje Holanđana. Oni će u baraž meču naredne godine imati priliku da se sa reprezentacijom Švedske bore za plasman na Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  Velika pobeda GAT Dukesa u Novom Sadu

Selektor Srbije Zoran Damnjanović je posle meča, prilikom dodele priznanja, dobio trofej namenjen najboljem treneru specijalnih timova.

FINALE

Srbija – Holandija 7:14

MEČ ZA TREĆE MESTO

Italija – Velika Britanija 14:35

POLUFINALE

Srbija – Velika Britanija 21:3

Italija – Holandija 13:-14

KONAČAN PLASMAN1. Holandija

2.            Srbija

3.            Velika Britanija

4.            Italija