Vukovi-Silverhawks33CEFL: Vukovi nastavili dominaciju, Slovenci bez šanse

Nastavili su aktuelni šampioni Srbije, beogradski SBB Vukovi, sa dominantnim izdanjima ove sezone, a ceh je ovog puta platila ekipa Ljubljana Silverhoksa, inače nosilac titule prvaka regionalne CEFL lige. Trijumfom na Adi Ciganliji, Vukovi su ne samo obezbedili plasman u finale ovog takmičenja, već i nastavili seriju trijumfa bez poraza, koja se sada popela na cifru od osam uspeha.
Već na samom početku susreta, trčanjem Mihaila Josovića, a zatim i pasom Lensa Krizina ka Mariu Lugonji, čopor sa Ade je pokazao da je minimalna verovatnoća da će se ponoviti prošlogodišnji poraz iz CEFL bola. Sve što su Ljubljančani uspeli da urade u prvom poluvremenu, bilo je da preko hvatanja Justina smanje prednost na 13:7, ali onda je usledila furija našeg predstavnika u Ligi Centralne Evrope.
Do poluvremena, bilo je jasno da će pobeda ostati u Beogradu, a Slovenci su do kraja meča uspeli da iskoriste blago opuštanje Vukova i izbegnu ubedljiviji poraz.
U narednom kolu, koje je na programu 8. juna, sledi prava poslastica, obzirom da će se u okviru CEFL odigrati drugi ovosezonski srpski derbi, između kragujevačkih Divljih veprova i Vukova. Biće to prilika Šumadincima da na svom terenu, sa novim kvoterbekom, poprave bled utisak iz prvog obračuna na Adi Ciganliji, dok će Vukovi pokušati da još jednim trijumfom nad večitim rivalom potvrde dominaciju u regionu.

Povezana vest:  Presudan vikend za srpske timove u Sportklub CEFL

SBB Vukovi Beograd – Ljubljana Silverhawks 46:21 (13:7, 18:0, 8:8, 7:6)

Kretanje rezultata:
7:0 Mihailo Josović trčanje 20 jardi, Milan Matović uspešan PAT.
13:0 Lens Krizin pas 35 jardi ka Mariu Lugonji.
13:7 Justin hvatanje 10 jardi, uspešan PAT.
19:7 Krizin trčanje 5 jardi, neuspešno za 2 poena.
25:7 Josović trčanje 1 jard, neuspešan PAT.
31:7 Krizin pas 25 jardi, nespešno za 2 poena.
39:7 Krizin pas 35 jardi za Stojanovića, Mihajlović pretvaranje za 2 poena.
39:15 Justin hvatanje 15 jardi, Justin pretvaranje za 2 poena.
46:15 Krizin trčanje 25 jardi, Matović PAT.
46:21 Tomsek trčanje 10 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Povezana vest:  Vojvode odgovorile na izazov Mladenovčana