Stepovic-worldStrahinja Stepović u vicešampionu Švedske

Dvadesetjednogodišnji Kraljevčanin, Strahinja Stepović, posle sezone provedene u nemačkoj Drugoj ligi, karijeru će nastaviti u vicešampionu Švedske, Orebro Black Knightsima, koji će pored domaćeg šampionata ove sezone igrati i u IFAF Ligi šampiona.
Stepović je ponikao u Kraljevo Royal Crownsima, gde je uglavnom igrao na poziciji kvoterbeka. Kao vođa napada isticao se i u dresu juniorske reprezentacije Srbije, posle čega je bio na IFAF kampu Tima sveta, 2011. godine.
Međutim, u Osnabrik Tigersima igrao je risivera i fenomenalno se snašao. Na 12 utakmica uhvatio je 63 pasa, za 955 jardi i 20 tačdaunova i tako bio daleko najbolji hvatač u timu.
– Prezadovoljan sam sezonom u Tigrovima. Napravio sam dobar snimak i dobru statistiku, što mi je pomoglo u pronalaženju boljeg angažmana u Evropi. Potrudiću se da ove godine budem još bolji. Imao sam par ponuda timova iz Druge nemačke lige, ali sam ove sezone tražio viši nivo fudbala, jer hoću da napredujem. Na stolu je bila i jedna ponudu iz nemačke Prve lige, ali su mi Šveđani delovali kao najbolja opcija – otkriva Stepović.
Društvo u Nemačkoj pravili su mu bivši ofanzivni linijaši beogradskih Vukova, Vladimir Uzelac i Branko Mutić, a u Švedskoj će igrati sa još jednim bivšim članom ofanzivne linije „čopora sa Ade“, Markom Nešovićem, koji je i prošle godine bio „crni vitez“.
– Odgledao sam nekoliko utakmica putem interneta i svideo mi se švedski fudbal. Primetio sam da su Knightsi ozbiljno organizovan i dobar tim, pa mislim da mi je ovo odlična prilika za dalji napredak u karijeri. Do sada nisam igrao u švedkom prvenstvu i Ligi šampiona, pa ne mogu puno reći o ambicijama u novoj sezoni, ali mogu da obećam da ću dati maksimum da pomognem timu u ostvarivanju ciljeva, kakvi god oni bili – zaključio je Stepović.
Primarna Stepovićeva pozicija u Vitezovima biće risiver, ali će trenirati i kao kvoterbek. Mogućnost igranja na ova dva mesta jedan je od glavnih razloga što je doveden.
– Dugo smo pratili Stepovića. Gledao sam ga prošle godine kao potencijalnog kvoterbeka, ali sam ga sada uočio jer se veoma dobro snalazi na poziciji risivera. Diskutovao sam o tome sa ofanzivnim koordinatorom Piterom Eriksonom, kome se takođe svidelo ono što je video – rekao je za zvanični sajt Henrik Dal, član tima za regrutovanje i defanzivni koordinator Knightsa.
Sportski direktor Vitezova, Mats Hagsten, dodao je da je Stepović dodatno oružje njihovoj pas igri.
– Strahinja će sa svojom brzinom uvek biti velika pretnja protivnicima. Sa njim i drugim risiverima koje imamo naša pas igra dobija novu dimenziju. Kako može da igra i kvoterbeka na visokom nivou, imamo kompletno različite opcije na terenu, koje će nam omogućiti i da naše američke importe koristimo raznoliko – zaključio je Hagsten.
Novim saigračima Stepović će se pridružiti sredinom aprila.

Povezana vest:  Frejzel i Bišop u Panterima