cilj SOS 16.09.2010Fruškogorac počeo akciju “Evropska nedelja mobilnosti“

 

U želji da Novi Sad  bude  među modernim gradovima Evrope uključenih akciju „Evropska nedelja mobilnosti“, Biciklistički klub Fruškograc iz Sremske Kamenice i BS Vojvodine u saradnji sa društveno političkim organizacijama Novog Sada pozvili su, na koneferenciji za medije u SOS dečijem selu u Sremskoj Kamenici  sve građane i organizacije, kao i medije, da se priključe, učestvuju i obeveštavaju o izložbi likovnih radova na ovu temu, kao i biciklističkim takčenjima i drugim manifestacijama kojima je otvorena „Evroska nedelja mobilnosti“.

Povezana vest:  Lemond: Armstrong bi trebalo da ide u zatvor

U prostorijama Mesne zajednice Sremska Kamenica održana je i tribina „Kamenički park u funkciji alternativnog saobraćaja – zona za rekreaciju (trčanje, biciklizam, roleri…),  viđenje stanja, planovi i moguća rešenja“.

Prisustvovali su Svetlana Kuzmanov i Spasenija Gajinov (JKP“Gradsko zelenilo“) , Lasica Ljubomir (MZ Sremska Kamenica),Đorđe Pisarov (Gradska uprava za obrazovanje), Milivoj Kisdobranski (PD „Železničar“) , Nebojša Subić (BSV) i Marko Cigić i Jadranka Bjelica (BK „Fruškogorac“).

Povezana vest:  Srpski trio vozi za evropske titule u Ankari

– Ideja je da ovakvim akcijama građanima objasnimo da je bolje i zdravije da do posla ili u centar grada dolaze umesto svojim automobilom alternativnim prevozom  na biciklu, rolerima ali i peške, i da što više koriste javni prevoz… Pozivamo  građane da putem medija, informacijom, fotografijom ili na drugi način, kao i na mejl [email protected] ukažu na pozitivne primere alternativnog prevoza kako bi se nagradili najistaknutiji pojedinci i kolektiviistakao je predsednik kluba „Fruškogorac“ Marko Cigić. Nadamo se da će se Novosađani odazvati u velikom broju i da će i Novi Sad naći mesto na mapi uspešnih gradova Evrope koji su se uključili u ovu akciju.

Povezana vest:  Dušan Rajović 38. u prvoj etapi u Austriji

Za 18. septembar planirana je promotivna vožnja bicikala znamenitim delovima grada Novog Sada – promocija biciklističko turističkog  koridora centrom Novog Sada. Okupljanje i start su ispred Gradske kuće u 11 časova.