Artu_Pihlainen_RB_Crached_Ice_2011

RED BULL CRASHED ICE

Artu Pihlainen novi svetski šampion u Ice Cross-u

Artu Pihlainen je postao novi Red Bull Crashed Ice svetski šampion, nakon što je obezbedio treću uzastopnu pobedu pred 110000 fanova u Kvebeku u Kanadi.

Besprekorni Finac, koji je odneo pobedu u Valkenburgu i u Moskvi, u potpunosti je posedovao 540 metara dugu ledenu stazu, ubrzavajući brzinom svetlosti, čime je ostavio malo šanse njegovom najvećem rivalu za titulu, Kanađaninu Kajlu Kroksalu.

Pihlainen je odneo pobedu u svakom krugu finalnog takmičenja. Dok se konačno nije susreo sa svojim najvećim rivalom Kroksalom u finalnoj četvorci.

-Ima najbrži start koji sam ikada video! – Kajl Kroksal o Artu Pihlainenu.

Povezana vest:  Ledeno hladno – Moskva jedva čeka Red Bull Crashed Ice

kvebek_Red_bull_crashed_ice_2011Vodeći od samog starta, čak ni elita ice cross spusta nije mogla da se približi Pihlainenu, koji je osvojio zadivljujućih 3800 poena, dok je drugoplasirani Kroksal osvojio 3200 poena.

Kada smo ga upitali kako se oseća nakon pobede, Pihlainen je odgovorio, na njegov karakteristično skroman način: „Dobro!“

Kroksal je stigao treći, njegov zemljak Lui-Filipe Dumulin je bio drugi, a Rus Andrej Lavrov je osvojio četvrtu poziciju.

Kajl je bio veoma velikodušan nakon poraza, poredeći svoj nastup u finalu sa kamionom za smeće: „Ako je on Honda Civic, ja sam onda bio kamion za smeće sa turbo naponom!“

Povezana vest:  EKSTREMNI SPORTOVI, U Novom Sadu sutra po prvi put u Srbiji Stant šou

Šampion iz 2010, Martin Nifneker obezbedio je svoj najbolji rezultat u sezoni, kada je završio peti u sveukupnom plasmanu, pobedivši bliskog rivala Skota Kroksala u „malom“ finalu.

Ovaj par je imao kontraverzni sudar u Moskvi, nakon čega je Nifneker bio eliminisan, a Kroksal diskvalifikovan. Skot nije bio tako velikodušan nakon poraza kao njegov brat, kada je rekao za Nifnekera: „Još uvek je dvadeseti u sveukupnom plasmanu, tako da nije baš mnogo postigao.“

{vsig}KVEBEK_CRASHED_ICE_RB{/vsig}

Rezultati Red Bull Crashed Ice svetskog šampionata u Kvebeku (CAN):

Povezana vest:  RED BULL: NEW YEAR. NO LIMITS. ODBROJAVANJE JE POČELO

1. Artu Pihlainen (FIN)

2. Lui-Filipe Dumulin (CAN)

3. Kajl Kroksal (CAN)

4. Andrej Lavrov (RUS)

5. Martin Nifneker (GER)

6. Skot Kroksal (CAN)

7. Kilijan Braun (SUI)

8. Andreas Ruž (SUI)

9. Lukas Kolc (CZE)

Konačni rezultat Red Bull Crashed Ice svetskog šampionata  (nakon četiri trke):

1. Artu Pihlainen (FIN/3800 poena)

2. Kajl Kroksal (CAN/3200)

3. Skot Kroksal (CAN/2030)

4. Lui-Filipe Dumulin (CAN/1610)

5. Kilijan Braun (SUI/1600)

6. Lukas Kolc (CZE/1510)

7. Andrej Lavrov (RUS/1250)

PHOTO: RED BULL/ Balazs Gardi