prvi dan besplatne skole kajaka

Srpski reprezentativci podelili su tajne kajaka u besplatnoj školi kajaka na Adi Ciganliji

Kajakaški savez Srbije u saradnji sa kompanijom Knjaz Miloš organizovao je besplatnu školu kajaka na Adi Ciganliji. Osim što su svi zainteresovani mogli da se oprobaju u ovom trojfenom sportu, takođe su mogli i da se druže i sa srpskim reprezentativcima u sprinterskim disciplinama: šampionima sveta u dvosedu na 200 metara, Markom Novakovićem i Nebojšom Grujićem, zatim dvostrukim prvakom Evrope i šampionom sveta u konkurenciji mlađih seniora u jednosedu na 200 metara, Markom Dragosavljevićem i Stefanom Vekićem koji će na predstojećem prvenstvu sveta veslati jednosed na 500 metara.

Povezana vest:  Veslači počinju pripreme za 2013.

Priliku da se oprobaju u veslanju dvoseda, imali su i predstavnici medija. Na samom početku održana je nesvakidašnja trka u turističkim kajacima oko Knjazove boce na Adi Ciganliji. Marija Srećković Savić, Miloš Milovanović i Snežana Dakić imali su priliku da prvi međusobno „ukrste vesla“ i to uz podršku naših najuspešnijih kajakaša. Oni su se, kao i predstavnici medija, trudili da u trci kajacima oko Knjazove boce na jezeru postignu najbolje vreme, a to je za rukom pošlo dvojcu Miloš Milovanović – Nebojša Grujić, dok su posebne poene za kreativnost i akrobacije osvojili Marija Srećković Savić i Marko Novaković. Šansu da se oprobaju u kajaku dvoesdu sa našim šampionima imali su i predstavnici agencije Sportnetwork, Sportskog žurnala, Radio Beograda, portala Hotsport, lista Blic i Lisa.

Povezana vest:  Kajakaši Boltić i Dragosavljević juniorski prvaci Evrope

Druženje sa kajakašima se nastavilo i posle trke u prijatnom ambijentu Knjaz Miloš kutka na Adi, gde su posetioci Ade, kajakaši i poznati uživali uz Knjaz Miloš od 1.75l koji je namenjen okupljanjima prijatelja i dobrom društvu. Priliku da vrelo letnje popodne rashlade tako što će uživati uz Knjaz i zaveslati sa šampionima, imali su i ostali posetioci beogradskog mora.

Povezana vest:  VESLANJE, Sastav reprezentacije za EP u Bweogradu znaće se početkom maja

Zahvaljujući Knjazu, dobar provod i iznenađenja se nastavljaju i već u subotu 8. avgusta građane na platou kod sudijskog tornja na Adi očekuju reprezentativci Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić, Dragan Hančovski i Uroš Mitjev, kao i Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert i Dejan Terzić.

Već narednog vikenda, 15. i 16. avgusta najmlađi posetici Ade imaće priliku da upoznaju juniorske reprezentativce u kajaku i uz njihovu pomoć, spoznaju tajne ovog atraktivnog sporta.