Koncertna promocija albuma „Svet“ Mare Dupont biće održana u utorak, 14. maja u 20 časova u Klubu studenata tehnike. Koncert u KST-u se održava u sklopu jubileja 70 godina ovog kultnog kluba.

Mara Dupont je kantautorka i pijanistkinja iz Srbije publici poznata po autorskim singlovima „Diši duboko“ i „Nisi tu“.

„Svet“ je Marin prvi album koji se sastoji od tradicionalnih balkanskih numera obrađenih u džez maniru.

Mara je povodom koncerta u KST-u izjavila: „Ovo je zaista velika stvar za mene. Pored toga što ću predstaviti svoj prvi album, imam priliku da nastupam u KST-u koji je u velikoj meri obeležio moje studentske dane u Beogradu. Od žurki vikendom, pa do nezaboravnih novogodišnjih Maskenbala. Ujedno mi mnogo znači što će uz mene na bini i iza nje biti dosta mojih prijatelja. Za publiku spremamo jedan nesvakidašnji koncert koji će ih povesti na zanimljivo muzičko putovanje. Svet je album na kome se mogu čuti dobro poznate melodije, ali u drugačijem izdanju. U KST ćemo doneti zvuk Balkana obojen džezom.“

Povezana vest:  Vasil Hadžimanov bend na 30.Beogradskom džez festivalu

Album „Svet“ snimljen je u studiju Dušana Novakova u Beču, a pored Mare kao vokalne solistkinje i aranžera pesama, tu su i Miloš Čolović (kontrabas), Nikola Stanošević i Urs Hager (klavir), Jasmin Sultanić (bubnjevi) i Rastko Obradović (saksofon).

Nakon beogradskog koncerta, Mara Dupont će nastupiti u sredu, 15. maja u Kulturnom centru Zlatibor i u četvrtak, 16. maja u Požegi.

Nakon završenog klavirskog odseka Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Mara Dupont je radila sa baletskim plesačima u Narodnom pozorištu, kao i u muzičkim školama u Beogradu i svom rodnom Užicu. Poslednjih nekoliko godina radi i kao muzički supervizor za kruzer kompaniju AIDA iz Nemačke.

Povezana vest:  Kiki i Piloti u Beogradskoj areni

Karte za koncert mogu se nabaviti u Klubu studenata tehnike (od 09 do 17h), a mogu se i rezervisati putem telefona 011 3218 391 ili putem mejla [email protected].

Foto: Ana Danilović