Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža s ponosom najavljuje ekskluzivnu premijeru prve dve epizode nove serije „Mladi papa“, nastale u HBO, Sky i Canal+ koprodukciji, koja će na HBO kanalu biti emitovana u petak, 28. oktobra u 20h.

Po dve nove epizode emitovaće se svakog petka u istom terminu, a serija će biti dostupna i putem HBO GO usluge videa na zahtev već od jutarnjih sati.

Prva epizoda „Mladog pape“ biće dostupna besplatno putem usluge HBO GO.

Svi gledaoci u Srbiji koji od 28. oktobra do 27. novembra posete www.hbogo.rs imaće priliku da besplatno pogledaju prvu epizodu nove serije „Mladi papa“.

O seriji:

„Mladi papa“ govori o početku pontifikata pape Pija XIII. Džud Lo glumi tajanstvenog i kontradiktornog papu Pija XIII, prvog američkog papu, a Dajana Kiton sestru Meri, američku opaticu koja živi u Vatikanu. Paolo Sorentino, reditelj Oskarom nagrađenog filma „Velika lepota“, donosi nam seriju „Mladi papa“ koja pripoveda kontroverznu priču o početku pontifikata pape Pija XIII. Rođen kao Leni Belardo, on je tajanstvena i kontroverzna ličnost, toliko konzervativnog shvatanja da se graniči sa opskurnim, a ipak pun saosećenja za slabe i siromašne. Prvi američki papa, Pije XIII, ima ogromnu moć i tvrdoglavo se opire vatikanskim službenicima, nezainteresovan za posledice koje bi mogle da proisteknu. U seriji od deset epizoda glume dvostruki oskarovac Džud Lo kao Pije XIII i oskarovka Dajana Kiton kao sestra Meri, opatica iz SAD koja živi u Vatikanu.

Povezana vest:  Premijera serije “Čudni oblici zavisnosti“ na kanalu TLC

Serija predstavljena na filmskom festivalu u Veneciji, u režiji renomiranog Paola Sorentina, redatelja Oskarom nagrađenog filma „Velika lepota“, donosi desetodelnu priču o Papi Piju XIII, kojeg glumi Džud Lo.

Komentar redatelja:

„Jasni znakovi Božjeg postojanja. Jasni znakovi Božje odsutnosti. Kako se vera može tražiti i izgubiti. Veličina svetosti, tako velika da bude nepodnošljiva kada se borite protiv iskušenja i kad sve što možete da učinite je da se prepustite. Unutrašnja borba između ogromne odgovornosti voditelja Katoličke crkve i nevolja jednostavnog čoveka sudbinski (ili od Duha Svetoga) izabranog za Papu. Na kraju, kako se nositi i manipulisati vlast u državi čija je dogma i moralni imperativ odricanje od moći i nesebične ljubavi prema bližnjem. To je ono o čemu govori Mladi papa.“- Paolo Sorentino

Povezana vest:  PARIS HILTON BRITHIS BFF, Paris Hilton traži drugaricu!

O režiseru:

Paolo Sorentino je italijanski reditelj i scenarista koji je, sem Oskara za film Velika lepota, dobio i brojna druga priznanja, poput onih na Kanskom filmskom festivalu i Zlatnom globusu. Radio je sa istaknutim filmskim imenima kao što su Šon Pen, Džejn Fonda, Majkl Kejn, Rejčel Vajz. U 2015. njegov drugi film na engleskom „Mladost“, predstavljen je na Kanskom filmskom festivalu, gde je dobio tri evropske filmske nagrade: Najbolji evropski film, najbolji evropski režiser i najbolji evropski glumac.

U glavnim ulogama:

 Leni Belardo (Džud Lou)

Zvezda serije je dvostruko nominovani Džud Lou („Gataka“, „Talentovani gospodin Ripli“, „Šerlok Holms“) u ulozi kompleksnog i konfliktnog Pija XIII, prvog američkog pape.

Dajen Kiton (sestra Meri)

Ulogu redovnice iz SAD-a koja  živi u Vatikanu tumači Oskarom nagrađivana Dajen Kiton („Kum“, „Eni Hol“, „Ljubav nema pravila“). Sestra Meri odgojila je Belarda i pomogla mu da postane Papa.

 Silvio Orlando (kardinal Voelo)

Italijanskog glumca i pisca Silvia Orlanda („Kajman“, „Giovanna’s Father“, „Il portaborse“) gledamo u ulozi kardinala Voela, glavnog sekretara države Vatikan.

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, Goca Tržan plače zbog pisma od kuće, Andrej obećao da će zaprositi devojku do večerašnje epizode (da li je to uradio?)

Havijer Kamara (monsinjor Gutjerez)

Španski glumac i pisac Havijer Kamara ( „7 vidas“, „Pričaj s njom“) u seriji tumači lik monsinjora Gutjereya, glavnog i odgovornog za sve ceremonije Vatikana.

 Skot Šepard (kardinal Dusolijer)

Skot Šepard („Džejson Born“, „Most špijuna“, „Neželjeno dejstvo“) pojavljuje se u ulozi Belardovog prijatelja iz detinstva, sada kardinala Dusolijera.

 Sesil de Frans (Sofija Duboa)

Poznata po saradnji sa istaknutim francuskim glumcima, Sesil de Frans („Spanish Apartment“, „The Russian Dolls“) glumi Sofiju Duboa, glavnu i odgovornu za marketing Vatikana.

 Ostali članovi ekipe su Ludivine Sanjer („Bazen“, „8 žena“), Toni Bertoreli („The Passion of the Christ“, „The Son’s room“, „Svila“), Džejms Kromvel („Babe“, „Poverljivo iz Los Anđelesa“, „Zelena milja“, „Kraljica“, „Umetnik“).

 

Vreme emitovanja:

  1. i 2. epizoda:
  2. oktobra u 20.00h HBO-u
  1. i 4. epizoda:

04.novembra u  20.00h HBO-u

  1. i 6. epizoda:

11.novembra u 20.00h HBO-u

  1. i 8. epizoda:

18.novembra u 20.00h HBO-u

  1. i 10. epizoda:

25.novembra u 20.00h HBO-u

Sve epizode će biti dostupne i putem HBO usluga videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand.