dragana_horvat_nemes

VELIKI BRAT 2011

Mila otrovnu strelu namenila Bojani, Horvat zabrinut za Draganu, zanimljiv nedeljni zadatak

Novo jutro u Kući Velikog Brata je osvanulo bez jednog ukućanina. Mila je sinoć napustila kuću.

Posle sinoćnjeg izbacivanja moglo se primetiti da su ukućani uzrujani ali već jutros deluju raspoloženo i odmorno. Nastavljaju po starom. Jutarnja higijena, doručak i kafa.

Nirmal i Horvat su u spavaćoj sobi gde Horvat govori o međuljudskim odnosima u Engleskoj. Govori da nije sve tako sjajno kao što mnogi misle i da ljudi tamo deluju otuđeno.

Na otpadu ukućani se i dalje drže zajedno. Na improvizovanom trpezarijskom stolu doručkuju i pričaju o tome koliko je malo potrebno čoveku da bi bio srećan.

Duško očigledno ne odustaje od njegove „Caki“ kako je nazvao Soraju, pa nastavlja da zasmejava i nju i ostale cimere. Prvo mu je ispala proteza što je naročito Horvata zabavljalo. Potom je komentarisao Soraju i njeno spremanje u kupatilu a onda je i Draganu savetovao da zbog linije ne treba da jede kasno. Duško je komentarisao da mu je jako žao što je Mila ispala jer je jako lepa i da se on pita da bi samo žene ostale u kući. Mila, koja je napustila kuću smatra da je možda i bolje što je napustila kuću jer ne voli dvoličnost za koju kaže da se oseća među ukućanima, naročito za Draganu ima mišljenje da je dvolična i licemerna.

Prvo jutro nakon Milinog izlaska je tiho i dok su neki ukućani mirno prihvatili njen izlazak neki su se poverili Velikom Bratu da su jako tužni zbog toga.

Bojana je Velikom Bratu objasnila da je jaka konkurencija bila i da je zato Mila napustila kuću ali da ona nema loše mišljenje o njoj i da čak misli da je najraspevanija bila od svih cimera. Lester za Milu ima takođe lepo mišljenje , misli da je osoba koja kada nešto zamisli to i ostvari. Lestera je najviše iznenadilo to što je Slavica bila među nominovanim ukućanima. Džordž se poverio Velikom Bratu da je jako tužan zbog Milinog odlaska čak je pitao Velikog Brata da je vrati jer mu već nedostaje. Soraja je takođe iznenađena zbog izlaska njene drugarice ali i zbog toga što su samo žene bile.

Povezana vest:  DVOR 2011, Svađe i rasprave sa kraljevskim parom se nastavile, Ćemo se onesvestio

Ukućani sa otpada sede u dvorištu, sunčaju se i pričaju o događajima od predhodnih dana

Tamara zasmejava svoje cimere imitirajući Sunđer Boba. Bojana i Lester prostiru veš i pevuše. Opušteno i raspevano je i u kući Velikog Brata, Soraja leškari i peva a Duško se šetka oko nje i priča kako će protestvovati kod Velikog Brata da mu dozvoli da gleda i žene iz otpada. Džorž se ponudio da podgreje ručak Horvatu i Nirmalu a oni su odlučili da mu pomognu u kuhinji.

Horvat se kao dobar prijatelj poverio Velikom Bratu da je zabrinut za svoju cimerku Draganu jer ima slabu komunikaciju sa ukućanima, da se ne ponaša prirodno.

Zabrinut je jer mu je Dragana draga i misli da nije srećna. Smatra da je zbog njenog odnosa sa Sorajom u kući stalno tenzija i da ne shvata zašto imaju lošu komunikaciju kad je Soraja u dobrim odnosima sa ostatkom ukućana. Kaže da je za njega enigma Draganino ponašanje. Zatim je pričao o Dušku kome je „seo na glavu“ i da ga Duško prekoreva da nemaju isti odnos od kada žive u luksuzu a da mu je on jako drag i simpatičan. Njega izdvaja od svih ukućana. Horvat je takođe Velikom Bratu rekao da su mu Lester, Dražen i Tamara najsimpatičniji od svih ukućana u otpadu. Marijana i Tamara u otpadu se sunčaju u kupaćim kostimima, čime privače pažnju ostalih ukućana do momenta kada ih Veliki Brat prekida, što izaziva razočarenje njihovih cimera kojima se prizor baš dopao. U kući se Džordž i Soraja prepiru oko postojanja prijateljstva između muškarca i žene. Naročito oko odnosa Soraje i Duška.

horvat_izvidjaciNovi nedeljni zadatak će ukućane testirati do njihovih limita. Ukućani će se približiti prirodi i postati izviđači.

Većina aktivnosti će se dešavati u dvorištu. Veliki Brat je postavio ukućanima dva šatora, a treći će morati sami da sklope za što kraće vreme.

Ipak, prvi zadatak koji je pred ukućanima je da naprave zastavu koja će biti njihovo obeležje. Svakog jutra dok traje zadatak, zastava mora biti podignuta za pet minuta, a nakon gašenja svetala spuštena za isto vreme.

Povezana vest:  "Liga pravde Zeka Snajdera" dolazi na HBO GO 18. marta

Ukućani će imati svog predvodnika koji će biti razrešen dužnosti noćnog dežurstva. Takođe ukućani će morati da koriste poljski wc.U dvorištu je i peščani prostor koji je predviđen za logorsku vatru. Od večeras ukućani će obroke spremati isključivo na vatri. Za vreme trajanja zadatka ukućani će sve vreme nositi uniforme koje su dobili. Ukućani će na kraju nedeljnog zadatka polagati test iz signalizacije, kao i brzog postavljanja šatora.

Svi ukućani koji se nalaze u luksuznom delu kuće su uzbuđeni i potrudiće se da daju svoj maksimum, kako bi i ovaj nedeljni zadatak bio uspešan.

Još jedan ukućanin je izbačen. Ovog puta ukućani su između Tamare, Slavice i Mile koje su bile izglasane od publike, odlučili se da Mila bude ta koja će napustiti kuću Velikog Brata.

Ona je već danas ispalila otrovnu strelu koja je pogodila Bojanu. Bojana će ove nedelje po Milinoj želji biti tip-top sređena, što podrazumeva da će Bojana morati da nosi štikle, haljinice i da bude našminkana od jutra do mraka.

Na ovaj način Mila želi da od Bojane napravi damu. Bojanu nisu dotakli Milini komentari i prihvatila je i ovaj izazov. Otrovna strela nije je iznenadila jer je očekivala to od Mile, ali se zapitala na koji način ona povređuje ljude pa je po drugi put pogođena.

Ukusi su različiti. Duško kao veliki ljubitelj žena, deli ih na lepe i ružne.Dok Soraju i Milu svrstava u prvu grupu, Slavica je pripala drugoj. Dragana za razliku od Duška, više obraća pažnju da mentalni sklop ličnosti, samim tim važno joj je da njen partner bude njena srodna duša.

Emi i Horvatu se nije svideo Duškov komentar za Slavicu. Ema je kao protiv komentar izjavila da Slavica možda nije lepa ali je pametnija od svih žena u kući. Zatim je ušla u raspravu sa Duškom koji je konstatovao da je Ema ljubomorna. Priča se tu ne završava, Duško je pokušao da zapali vatru među ukućankama. Soraju i Draganu je pokušao da ubedi kako je Ema rekla da su obe ružne. Devojke su se nasmejale na Duškovu neslanu šalu jer su apsolutno sigurne da to nisu Emine reči.

Povezana vest:  "Porcurele" nove epizode serije "Igra prestola"

Ukućanke sede na okupu i tračare. Dotakle su se teme ko se kome sviđa u kući.

Ema je pitala Draganu ko se njoj najviše svidja. Ema kaže da se njoj dopadaju Nikola i Lester, a Dragana da je Nemeš najlepši i najzgodniji od ukućana. Sari su ipak svi isti i niko joj se specijalno ne dopada. Dragana je na to prokomentrisala koliko u stvari je neiskrena, a Sara joj je odgovorila da je iskrena samo prema onima koji to zaslužuju. Džordž se ubacuje u razgovor, neobraćajući pažnju o čemu su pričale, i komentariše kakva li će biti sutra žurka bez Mile i kako mu nedostaje.

Ukućani su tokom dana vežbali da sklope šator, pale logorsku vatru i da nauče signalizaciju zastavicama. Duško se najlošije snašao sa zastavicama ali se Horvat svim silama trudio da nauči Duška kako bi uspešno izršili zadatak.

Duško se najlošije snašao sa zastavicama ali se Horvat svim silama trudio da nauči Duška kako bi uspešno izršili zadatak. Dragana, Ema i Soraja su napravile zastavu koja će biti njihovo obeležje i kao nagradu sutra uveče će imati žurku. Veliki Brat je okupio izviđače u ispovedaonicu. Unutra su svi zajedno pozdravili Velikog Brata izviđačkom pesmom. Nirmal je odredio ko će sa kim spavati pod šatorom za vreme dežurstva tokom trajanja zadatka, bez obzira na vremenske prilike. Svi ukućani osim Dragane bili su zadovoljni oko podele dežurstva. Nirmal je rekao da ukoliko Dragana nije zadovoljna, Ema će je zameniti. Iako je Dragana pričala da se ne ljuti zbog podele, bilo je jasno ko dan da to nije tako, pa su joj Nirmal i Horvat pokušali da objasne da nema nikakvog plana protiv nje. Duško ipak misli da bi Dragani najviše odgovaralo da spava sa Nemešem, jer prema njegovom mišljenju ona gaji simpatije prema Nemešu.