lopta_u_kosuEP KADETKINJE

Poraz od Hrvatica

 

Hrvatska – Srbija 64:51

 

Ženska kadetska reprezentacija nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Grčkoj. Naše devojke u polufinalu su izgubile od Hrvatske (51:64). Za treće mesto i bronzanu medalju igraće protiv Francuske, nedelja u 16,45 časova.

Već je na startu meča bilo jasno da će naše devojke imati dosta problema sa ekipom od koje je u prvoj rundi doživela težak poraz. Hrvatice su iskoristile brojne greške u igri našeg tima i već do prvog malog odmora nas ubacile u minus od 10 poena (8:18).

Povezana vest:  NBA VESTI, Chris Paul blistao

Predvođene Natašom Kovačević izabranice Zorana Kovačića su pred kraj prvog poluvremena uspele da se približe na šest poena manjka (20:26). Ali, za samo par minuta igre u nastavku Hrvatska je napravila seriju 8:0, povela 37:20, posle čega naš tim više nije uspeo da se vrati u igru.

Dragan Ognjenović, prvi trener našeg tima, posle utakice je rekao:

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend, Čikago i Golden Stejt na korak od polufinala

-Loše smo počeli. Tražili smo od devojaka da nametnu viši ritam kako bismo icrpeli Hrvatice koje čitav turnir igraju sa svega sedam igračica u rotaciji. Ali, to nismo sporveli u delo. Ostaje nam da se izvadimo protiv Francuske. Biće teško, ali mi smo do sada dali onoliko koliko smo mogli.

Hrvatska – Srbija 64:51 (18:8, 11:12, 18:13, 17:18)

Povezana vest:  Selektorka zakazala početak priprema za EP

Hrvatska: Begić 12, Packovski 8, Butina, Tikvić 10, DŽankić 12, Čiabov, Cigić 9, Cvitković 5, Šarić 6, Martinović 2, Čičić. Srbija: Topuzović 1, Crvendakić 3, Vidaković 7, Kovačević 18, Nović 2, Nikolić, Stanačev 6, Vučković 2, Janković 2, Čorto, Mandić 5, Bošković 5.