Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Italiji od Trenta sa 73:82 (24:17, 19:26, 15:19, 15:20), u utakmici prvog kola Grupe C u Evrokupu.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Vanja Marinković sa 18 poena, Markus Pejdž postigao je 16, uz tri asistencije, a Džok Lendejl dodao je 11 poena i šest skokova. Rade Zagorac postigao je devet poena uz devet skokova, a devet poena dodao je i Aleksej Nikolić.

Povezana vest:  EVROLIGA, Prodaja karata za utakmicu Partizana i Reala u utorak od 10h!

U italijanskoj ekipi najefikasniji je bio Nikola Radičević sa 15 poena, a po 14 su postigli Devin Marbl i Toto Forej, koji je imao i osam skokova.

Partizan je dobro počeo utakmicu, poenima Marinkovića, Zagorca i Pecarskog poveo je sa 19:10, a drugu deonicu počeo je je uz prednost od devet poena (26:17) posle koša Marinkovića.

Trento je posle toga popravio igu i primakao se na 29:30, ali su crno-beli uspeli da vrate prednost i posle „trojke“ Marinkovića odu na 43:34. Italijani su zatim napravili seriju i do poluvremena izjednačili na 43:43.

Povezana vest:  Čović: Spremni smo za učešće u Evroligi

Crno-beli su počeli treću četvrtinu „trojkom“ Marinkovića, ali je posle toga Trento zaigrao mnogo bolje pre svega u odbrani, napravio je seriju 10:0 i „trojkom“ Radičevića odmakao se na 56:48. Domaći su zatim čuvali prednost, a crno-beli su uspeli da se primaknu na 58:60 „trojkom“ Alekseja Nikolića, na pola minuta pre kraja te deonice.

Povezana vest:  Zlatorog neće igrati u Jadranskoj ligi sledeće sezone

U poslednjoj četvrtini Trento je držao rezultat, a uglavnom preko Foreja i Marbla na polovini deonice stekao je 10 poena prednosti (71:61), što mu je bilo dovoljno za pobedu.

U drugom kolu Partizan će 9. oktobra igrati na svom terenu protiv Zenita iz Sankt Peterburga, a Trento na gostovanju protiv Liona.