Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Mornara mora da smanji broj grešaka i da „dobrom, čvrstom, kontrolisanom igrom dodje do bodova“.

„Treba da iskontrolišemo ekipu Mornara, treba da popravimo broj naših grešaka, pošto imamo 17 u proseku u Evrokupu i treba da iskontrolišemo tu njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena“, rekao je Tomić za klupski sajt.

Ekipa Crvene zvezde dočekuje sutra Mornar iz Bara u utakmici osmog kola ABA lige.

Povezana vest:  RED BULL KING OF THE ROCK, Novosađani čvršći od leda

Trener crveno-belih je istakao da očekuje reakciju ekipe nakon poraza od Monaka u Evrokupu.

„Sigurno da treba da se reaguje. Bio je to prvi poraz kod kuće. Mi smo i rekli na početku sezone, biće i uspona i padova. U ovom trenutku ja ne mogu da kažem da je to pad. To je jedna loše odigrana utakmica. Sad će neko da kaže ‘i u Ulmu je bilo loše’, ali smo mi odigrali bolje protiv Olimpije“, rekao je Tomić.

„Sad treba da se uspostavi kontrola. Mornar u dobrom raspoloženju dolazi nakon pobede protiv Torina u Evrokupu, ali na nama je da dobrom čvrstom, kontrolisanom igrom dodjemo do bodova“, dodao je trener Zvezde.

Povezana vest:  Ubedljiv poraz košarkaša Partizana u Litvaniji

Zvezda je jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju posle sedam odigranih kola, dok Mornar ima dva pobede i pet poraza.

„Dolazi nam kvalitetna ekipa, u dobroj atmosferi nakon vredne pobede u Evrokupu koju su zabeležili u Baru protiv Torina. Igraju vrlo brzu košarku sa puno šuteva, šutiraju iz svih pozicija, i mogu da budu jako opasni, ako nametnu svoj stil igre“, rekao je centar Dušan Ristić.

Povezana vest:  Finska pobedila Francusku posle produžetka na EP

On je naveo da njegova ekipa mora od starta utakmice da odigra dobru odbranu, da pritiskom nametne svoj ritam.

„Onda imamo dobre uslove da dodjemo do vredne pobede. Ona nam donosi dosta toga, pred put u Andoru i nakon utakmice s Monakom koju smo arhivirali, ali iz nje treba da izvučemo neke pouke“, rekao je Ristić.

Utakmica Crvena zvezda – Mornar igra se sutra od 19.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.