England-Basketball-logo1

Englezi smanjili budžet za razvoj košarke nakon što je njihovoj reprezentaciji poklonjen nastup na OI

Desetak dana nakon što je Svetska košarkaška federacija (FIBA) dopustila reprezentaciji Velike Britanije nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, engleska je košarka doživela nov težak udarac.

Englesko ministarstvo sporta (Sport England) u sledeće će dve sezone za projekt razvoja engleske košarke košarkaškom savezu uskratiti ukupno 1.1 milion funti od dosadašnjeg budžeta. Za svaku od iduće dve godine engleski će savez imati na raspolaganju samo 1.3 miliona funti.

Povezana vest:  Vujošević: Neki igrači su se uspaničili

Kao razlog uskraćivanja sredstava Sport England naveo je činjenicu da se u Engleskoj ovog trenutka košarkom aktivno bavi samo 154.100 košarkaša i košarkašica, što u odnosu na broj prijavljenih igrača i igračica otpre dve godine predstavlja pad od 20 posto.

FIBA je na zasedanju svog Centralnog odbora pre desetak dana dozvolila reprezentacijama Velike Britanije nastup na Olimpijskim igrama u Londonu jer je Košarkaški savez Velike Britanije podneo „zadovoljavajući plan razvoja tog sporta nakon Igara 30. Olimpijade“, koje će se leta sledeće godine održati u Londonu.

Povezana vest:  Unikaha pobedila CSKA u Moskvi