lopta_u_kosu

Ilić novi tim menadžer reprezentacije Srbije

Novi tim menadžer muške seniorske košarkaške reprezentacije Srbije je nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nebojša Ilić, potvrđeno je večeras prilikom okupljanja državnog tima na pripremama za šampionat Evrope u Litvaniji.

Ilić, koji će na toj funkciji zameniti Miroslava Berića, izjavio je da će nastaviti da obavlja istu dužnost i u trofejnom klubu sa Malog Kalemegdana.

Povezana vest:  Raduljica: Igramo sve bolje, moguć napredak

On je precizirao da je ideja o njegovom angažovanju u nacionalnoj selekciji začeta „pre deset, 15 dana u glavama potpredsednika Saveza Dejana Bodiroge i generalnog sekretara Andrije Kleuta“.

-Razgovor sa mnom trajao je samo jedan minut, s obzirom da je za mene velika čast da radim sa ovom ekipom. Veoma dobro poznajem sve reprezentativce, a olakšavajuća okolnost za mene biće i činjenica da su neke stvari već isplanirane – rekao je Ilić.

Povezana vest:  NBA LOKAUT, Otkazane sve utakmice do kraja novembra

Prema njegovim rečima, posao tim mendažera je „izuzetno naporan“, pošto „obaveze traju 24 časa dnevno“.

-Moj zadatak biće spona između stručnog štaba i igrača. Biću servis reprezentativaca – poručio je Ilić.

Podsetivši da će izabranici selektora Dejana Ivkovića na pripremama za Evropsko prvenstvo u Litvaniji (31. avgust – 18. septembar) provesti skoro dva meseca, novi tim menadžer je ocenio da je najbitnije da svi budu zadovoljni.

Povezana vest:  Kobi Brajant u Kini za vreme lokauta

-Poenta da je da igrači svo zajedničko vreme iskoriste na najbolji mogući način – zaključio je Ilić.