vlada_jovanovic_i_ejs_lou_par_sar

EVROLIGA
Jovanović: Pobeda mora da motiviše igrače
 
Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je večeras da pobedu protiv Šarlroa od 91:81 želi da iskoristi da motiviše ekipu za naredne utakmice.
-Odigrali smo dobru utakmicu i trudićemo se da iskoristimo ovaj meč da psihološki podignemo tim i uđemo u naredne utakmice mnogo motivisanije. Atmosfera je bila prelepa – rekao je Jovanović novinarima u beogradskoj hali Pionir posle pobede nad ekipom Šarlroa.
On je istakao da je sada mnogo lakše, pogotovo jer igrači znaju da koriste ono što se očekuje od njih.
-Lakše je kada pobediš. Meni je pored pobede drago što igrači ulaze u svoje uloge i znaju da cene minute koji su im dati i ono što se očekuje od njih. Mi ćemo i naredne utakmice pokušati da iskoristimo da još nekim igračima nađemo pravo mesto – rekao je Jovanović.
Trener Partizana je ocenio da je njegov tim imao veliki pritisak pred meč.
-Pred meč se stvorio veliki pritisak, jer smo protiv Efesa odigrali zadovoljavajuće, a posle nesrećno izgubiti. Protiv Makabija sam bio zadovoljan kako smo postavili utakmicu. Publika je pritisak prebacila na nas. Nisam znao kako će reagovati ekipa i dva-tri dana posle Jadranske lige nismo imali vremena da se vratimo – kazao je Jovanović.
On je istakao da Šarlroa u utakmice Evrolige ulazi rasterećeno, jer je ispunio primaran cilj, a to je kvalifikovanje za takmičenje.
-Hteli smo da damo maksimum. Šarlroa je pobedio ekipu koja je dobila tim koji je kandidat za završnicu takmičenja (Anadolu Efes). Oni su ostvarili ambicije, a cilj im je bio plasman u Evroligu. Opuštenije ulaze u utakmice, što se vidi u procentima šuta. Igraju na manji broj poena – rekao je Jovanović.
Jovanović je kazao da će nastaviti praksu da pruža šansu što većem broju igrača.
-Pokušavam na svaki način da uključim veliki broj igrača. Evroliga je opasno takmičenje. Imamo dosta igrača koji nikada nisu igrali ozbiljnije takmičenje i čini mi se da je to skupa škola, ali nećemo odustajati od te prakse. Kroz ovu školu se najbolje uči – zaključio je Jovanović.
sarloa_trener_1 
Trener ekipe Šarlroa Đovani Boci da su detalji napravili razliku u večerašnjoj utakmici.
-U košarci detalji prave razliku. U poslednjoj četvrtini završili smo sa samo dva faula i igra jedan na jedan nas je pobedila. U poslednjih pet minuta imali smo četiri izgubljene lopte, a završili smo sa ukupno deset. Igra u tranziciji je takođe napravila razliku – rekao je Boci.
On je istakao da je ponosan na njegove igrače kako su reagovali na atmosferu u hali Pionir.
-Kao što sam rekao pre utakmice bilo je interesantno kako ćemo reagovati na atmosferu i ponosan sam na igrače kako su reagovali I sada moramo da ispravimo samo neke greške. Sledeće nedelje ćemo biti ravnopravniji – zaključio je Boci.
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  Barcokas: Nismo zaslužili pobedu, ali ni ovakvo sudjenje