ABA_liga_horiz_col

JADRANSKA LIGA

Pobeda Radničkog, slavlje Zadra u hrvatskom derbiju

 

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su večeras u gostima Solnok sa 78:66, dok je Zadar kao domaćin bio bolji od zagrebačke Cibone sa 78:76 u utakmicama 18. kola regionalne Jadranske lige. Radnički je tako upisao drugi vezani trijumf, a najzaslužniji za pobedu bio je Aleksandar Ćapin sa „dabl-dabl“ učinkom.

Povezana vest:  Kacikaris novi selektor Grčke

Ćapin je upisao 22 poena, a uz to je imao i 10 asistencija i šest skokova, dok je Ratko Varda dodao 18, a Teriko Vajt ubacio je 15 koševa uz devet uhvaćenih lopti. U ekipi Solnoka najbolji je Akoš Horvat sa 15 poena, a Ernest Kalve dodao je 11.

Radnički trenutno zauzima treće mesto u ligi sa 10 pobeda iz 18 mečeva, a Solnok je poslednji sa svega četiri trijumfa i 14 poraza. Košarkaši Zadra posle tri vezana poraza, zabeležili su trijumf u veoma uzbudljivoj utakmici protiv Cibone. Najefikasniji u ekipi Zadra bili su Ante Delaš i Goran Vrbanc sa 12 poena.

Povezana vest:  Finiks poveo protiv Milvokija, Pol 36 poena

Davor Kuš bio je najbolji igrač kod gostiju sa 16 poena, dok je Daril Strovberi ubacio 14. Ciboni je ovo bio treći vezani poraz i trenutno u ligi zauzimaju 10. mesto sa šest trijumfa iz 18 utakmica, dok je Zadar 9. sa 7 pobeda i 11 poraza.