Ragbisti Crvene zvezde sazvali su konferenciju za novinare kako bi obavestili javnost da im predstoje dve finalne utakmice protiv najvećeg rivala Partizana i to u Prvenstvu Srbije i Balkan Super Ligi. Prva utakmica igra se u nedelju od 14h na terenima SC Inge.

Željko Delić je imao uvodnu reč  i podsetio da je ovo velika sezona za crveno-bele jer je klub još uvek neporažen u 2018. i u trci je da postane prvi klub u istoriji koji će osvojiti  4 trofeja u jednoj sezoni.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kadetski ženski tandem šampion sveta sa svetskim rekordom, muški tandem takođe prvak sveta na SP u Sarajevu

“Pored mene sedi trener sa ogromnom reputacijom o čemu najbolje govori nagrada za trenera godine u Australiji 1996. Do sada nismo imali priliku da radimo sa takvim stručnjacima i on daje veliko samopouzdanje momcima i samom pojavom ih tera da dolaze redovno na treninge tako da sada radimo sa preko 30 ljudi.”

Trener Ekonomidis je dodao: „Jako sam srećan što sam deo ovog kluba u trenutku kada su izborili učešće u Čelendž Kupu i kada se dešavaju velike stvari. Iznenađen sam kvalitetom igre u Srbiji i pre svega zadivljen veličinom igrača ovde. Zavoleo sam ove momke, iako se pored njih osećam kao patuljak. Sada smo se slikali i sa fudbalerima, a izgleda da su i oni ogromni. Srbi imaju stvarno veliki potencijal za ovu igru.”.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, KUP BEOGRADA, Minelu derbi drugog kola

Mark Pulen je naglasio da prvi put klub ima i rezervni tim koji se ove godine takmiči u B grupi Prvenstva Srbije, a jedini porazi su došli od ekipe Radničkog sa Novog Beograda.

Škotski internacionalac Sem Heron takođe je izjavio da smatra da igrači sa ovih prostora imaju ogroman potencijal, pre svega jer igraju sa strašću, a to je osnova za dalji razvoj: “Pozvao bih sve koji nisu imali priliku da pogledaju utakmicu ragbija da dođu u nedelju na SC Inge od 14h. Svako bi trebao bar jednom da pogleda utakmicu ragbija uživo, a ovo je prava prilika za to, jer očekujemo jako dobru utakmicu”

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, SP U20: Počele pripreme za Novi Sad, na okupljanju čak 60 juniora