ivan_strugar_kik

U BEČIĆIMA ODRŽAN „SPLENDID GRAN PRI“

Ivan Strugar pobedio Francuza Ahagana

 

Ivan Strugar, jedan od najboljih boraca u VAKO, zavisio je od meča sa Francuzom Jasanom Ahaganom da li će okončati karijeru ili će probati u martu da preotme pojas šampiona od Belonija. Duel protiv Ahagana je, posle dosta muke, rešio u svoju korist, jednoglasnom odlukom sudija 3:0. Pobeda koja mu daje krila da u martu naredne godine proba da od Federika Belonija povrati pojas izgubljen u Morači ovog proleća.

Povezana vest:  K-1, MEČ ZA POJAS PROFESIONALNOG PRVAKA SVETA U MILANU, Pagonis nokautom do pojasa

– Bio je veoma težak meč, Ahagan se predstavio kao izuzetan borac. U jednom trenutku je i moju karijeru doveo u pitanje. Presudna je bila treća runda u kojoj sam bio izuzetno uzdrman. Vera u sebe i svoj kvalitet mi je dala snagu, izdržao sam sva iskušenja i uspeo da preokrenem meč u svoju korist. Zasluženo sam pobedio, i sada samo nastavljam sa treninzima i pripremama kako bi na proleće bio još spremniji da vratim titulu koju mi je u Podgorici preoteo Beloni – rekao je Strugar posle meča u „Spelndidu“.

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE, KRAKOV 2013, Još devet finala za Srbiju

Strugar je počeo dobro, bio dominantan do treće runde, a onda kad se posle dva haj kika činilo da će lagano privesti meč kraju usledio je odgovor Ahagana. Najpre desna noga koja je Ivana ostavila bez daha, a onda i desni kroše koji ga je oborio na patos. I pored nokdauna Strugar je završio tu rundi. A onda u četvrtoj, na početku primio je i udarac u nos. Medicinski tajm aut bio je dovoljan da Strugar skupi snagu i nastavi meč. Do kraja borbe je iskusno, znalački držao meč pod kontrolom. Na kraju, odluka sudija 3:0.

Povezana vest:  K-1, GRAN PRI ISTOČNE EVROPE, Kemayo osvojio Bukurešt

Rezultati:

Emil Nurković (Crna Gora) – Milan Savić (Srbija) 3:0, Remzija Dačić (Crne Gora) – Marko Gela (Hrvatska) 3:0, Ivan Tošković (Crna Gora) – Vlatko Žaja (Hrvatska) 3:0, Boban Krušić (Crna Gora) – Dušan Šućur (Srbija) 3:0, Goran Borović (Hrvatska) – Aleksandar Topić (Srbija) 3:0.