Gary_Hunt_atina_2011

RED BULL CLIFF DIVING

Gary Hunt trijumfovao u Atini

Aktualni Red Bull Cliff Diving prvak Gary Hunt dočekao je svojih pet minuta! Nakon što je Orlando Duque zbog povrede okončao sezonu, Gary Hunt je na jezeru Vouliagmeni u blizini Atine ostvario svoju prvu pobedu u 2011. godini.

Na drugo se mesto plasirao Artem Silčenko, a po prvi se puta na postolju našao Čeh Michal Navratil.

Povezana vest:  Katona oborio svetski rekord u podizanju balvana

Kako i priliči lokaciji, u Grčkoj se odvijala prava drama. Nakon prvog kruga u subotu je u vođstvu bio Alain Kohl, a nakon drugoga Amerikanac Kent De Mond, koji se u trećem krugu zbog povrede morao povući.

Uz Orlanda Duquea, takmičenjeje s obale jezera pratio i Hassan Mouti koji se povredio na subotnjem treningu.

Za razliku od prvog skoka koji je bio jednostavan i pomalo razočaravajući, u sledeća je tri kruga Hunt bio sve bolji i bolji da bi na kraju uspeo ostvariti prednost ispred Silčenka i Navratila koji su u poslednji krug ušli s više bodova od Hunta.

Povezana vest:  RED BULL CRASHED ICE, Ledena Moskva kliče Fincu (FOTO)

Hunt je po završetku takmičenja kratko prokomentarisao da nije bio zadovoljan svojim subotnjim nastupom, ali nedeljna je atmosfera bila vrlo podsticajna i od samog se početka dobro osećao, što mu je pomoglo i u samom nastupu.

Hunt se trenutno nalazi na čelu s 49 bodova. Sledi povređeni Duque s 40, Slava Polješčuk s 33, Artem Silčenko s 32 i Michal Navratil s 31 bodom.

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING, Gary Hunt pobedio i vetar u La Rochelleu

Sledeća je destinacija Francuska, a La Rochelle će najbolje skakače ugostiti 18. juna. Do tada će se oporaviti i Hassan Mouti pa bi svi takmičari, izuzev Orlanda Duquea, trebali biti na broju.